Nieuwsberichten

DWARS Groningen zoekt bestuursleden!

04 oktober 2020

DWARS Groningen is per direct op zoek naar twee nieuwe bestuursleden! Het gaat om de functies Extern Coƶrdinator en Bestuurslid Campagne. Lijkt het jou leuk om samen met de rest van het bestuur verantwoordelijk te zijn voor het reilen en zeilen van de afdeling Groningen? Aarzel dan niet en solliciteer! Hieronder volgt een korte beschrijving van de beide posities. Iedereen mag solliciteren voor de posities, of je nou een nieuwe DWARSer bent of ƩƩn die al jaren rondloopt.

De extern coƶrdinator heeft de taak om samen te werken met andere politieke jongerenorganisaties. De extern coƶrdinator organiseert het DWARS-JOVD debat in samenwerking met de JOVD, Links Lullen in samenwerking met de Jonge Socialisten en PINK! en Duurzaam Denken in samenwerking met de Jonge Democraten. Ook organiseert de extern coƶrdinator activiteiten in samenwerking met andere afdelingen van DWARS. Verder helpt de extern coƶrdinator andere bestuursleden waar dat nodig is. Het is belangrijk dat de extern coƶrdinator enthousiast is. Daarnaast moet de extern coƶrdinator goed kunnen communiceren en plannen. De extern coƶrdinator is flexibel inzetbaar en zal daarom de ene week meer tijd kwijt zijn aan taken dan de andere week. De functie kost ongeveer 7,5 tot 15 uur per week.

Het bestuurslid campagne is verantwoordelijk voor de campagne voor de Tweede Kamerverkiezing van 2021. Zowel intern als extern ben jij het aanspreekpunt voor alle zaken die met de campagne te maken hebben.
Je belangrijkste taak is het organiseren van activiteiten die betrekking hebben op de campagne. Dit kunnen klassieke campagne activiteiten zijn als huis-aan-huizen. Daarnaast zullen we ook door Corona op andere manieren campagne gaan voeren. Je moet daarom creatief zijn en buiten de lijntjes durven te kleuren. Ook organiseer je activiteiten om je mede-DWARSers te enthousiasmeren voor campagne voeren en te informeren over de standpunten van GroenLinks. Je bent dan ook een overtuigd GroenLinkser die graag je mening verkondigd.
Het bestuurslid campagne is in staat DWARSers en andere mensen te benaderen en warm te maken voor DWARS. Je bent daarom enthousiast en sociaal.Ā 
Het bestuurslid campagne houdt ook contact met het campagneteam van GroenLinks. Je stemt de campagne activiteiten van DWARS af met de campagne activiteiten van GroenLinks. Hiervoor is het van belang dat je communicatief vaardig bent.
Het bestuurslid campagne staat uiteraard niet alleen. Zijn medebestuursleden helpen en denken altijd mee om een succesvolle campagne neer te zetten. De functie kost rond verkiezingstijd ongeveer 15 uur per week. Na de verkiezingen helpt het bestuurslid campagne zijn medebestuursleden met het organiseren van activiteiten. De functie kost dan ongeveer 8 uur per week.

De extern coƶrdinator kan per direct interim worden aangesteld. Er zal dan zo snel mogelijk een afdelingsvergadering worden georganiseerd om je officieel aan te stellen. Het bestuurslid campagne wordt aangesteld op de algemene afdelingsvergadering in december.

Heb jij interesse om het bestuur te komen versterken voor de rest van het jaar? Stuur dan een e-mail met motivatiebrief en cv naar de kandidatencommissie: kandidatencommissie.groningen@dwars.org

De deadline om te solliciteren is 2 december 2020.

We kijken uit naar je sollicitatie!

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten

Kamp voor de rechten van de vluchteling

Niet ver van onze mooie stad speelt zich een humanitaire ramp af. In Ter Apel slapen vluchtelingen i…

19 september 2022
Nieuwsberichten

DWARS Groningen zoekt een penningmeester!

Lijkt het jou leuk om samen met het bestuur verantwoordelijk te zijn voor het draaiende houden van o…

14 oktober 2021
Nieuwsberichten

DWARS Groningen introduceert een buddysysteem!

Ben jij nieuw lid bij DWARS Groningen? Of lijkt het je gewoon leuk om actiever te worden en andere D…

12 september 2021