Nieuwsberichten

Kamp voor de rechten van de vluchteling

19 september 2022

Niet ver van onze mooie stad speelt zich een humanitaire ramp af. In Ter Apel slapen vluchtelingen in de kou, er zijn veel ziektes en onlangs is een baby omgekomen. Ons hart brak bij het lezen van zulke berichten.

De opvangcrisis is niet iets wat ons overkomt, maar een gevolg van falend beleid. Daarom zijn er twee acties georganiseerd door DWARS Groningen samen met JS Groningen en ROOD Groningen.

Eerst is er aandacht gevraagd voor de actie door met foto’s op de Grote Markt te staan. In het verslag door OOGTV en RTV Noord is te zien hoe dat ging.

Donderdag op 8 september 2022 was de actie ‘Kamp voor de rechten van de vluchteling’. Het was een leuke avond met meerdere tentjes op de Grote Markt, om zo te laten zien dat een hele hoop mensen zich wel druk maken over mensenrechten en een respectvolle omgang met nieuwkomers in Nederland. In het verslag van OOGTV is te zien hoe dat was.

We kijken terug op geslaagde acties.