Nieuwsberichten

Regenboogconvenant is keihard nodig!

11 oktober 2018

DWARS, de GroenLinkse jongeren in Groningen zijn blij met het regenboogconvenant, dat vandaag door alle burgemeesters uit de provincie Groningen zal worden ondertekend.

Met dit convenant zullen de gemeenten worden gestimuleerd om zich in te zetten voor de extra veiligheid en de sociale acceptatie van LHBT+’ers. En dat is volgens DWARS hard nodig. LHBT+’ers, mensen die lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender zijn, of twijfelen over hun seksuele oriëntatie en/of gender identiteit, hebben nog steeds te kampen met geweld en intolerantie vanuit verschillende lagen van de samenleving. Uit onderzoek blijkt dat in het noorden nog steeds meer dan de helft van de LHBT+’ers te maken heeft met verbaal of fysiek geweld. “In een vrij land als Nederland is dat echt van de zotte”, aldus Lieke Schoutens, bestuurslid van DWARS Groningen. “Zelfs basale dingen als hand-in-hand lopen kan voor een homostel tot verbale agressie op straat leiden.”

De jongeren zijn blij dat nu ook gemeenten meer aandacht voor deze problematiek gaan hebben. Ze merken op dat op gemeentelijk niveau nu nog weinig LHBT+-beleid te zien is. “Terwijl, juist de lokale overheid goed kan bijdragen aan sociale acceptatie van deze groep en daarmee geweld tegen kan gaan”, aldus Lieke Schoutens. Met het regenboogconvenant rekenen de jongeren van DWARS dus op vooruitgang. “Wij vinden dat de liefde gevierd moet kunnen worden, voor iedereen. Liefde is immers een mensenrecht. De lokale overheid moet dus terecht opkomen voor zij die zich niet veilig voelen om voor hun liefde uit te komen.”

De ondertekening van het regenboogconvenant zal onderdeel uitmaken van het jaarlijkse regenboogsymposium, dat plaats zal vinden op het provinciehuis in Groningen.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten

Kamp voor de rechten van de vluchteling

Niet ver van onze mooie stad speelt zich een humanitaire ramp af. In Ter Apel slapen vluchtelingen i…

19 september 2022
Nieuwsberichten

DWARS Groningen zoekt een penningmeester!

Lijkt het jou leuk om samen met het bestuur verantwoordelijk te zijn voor het draaiende houden van o…

14 oktober 2021
Nieuwsberichten

DWARS Groningen introduceert een buddysysteem!

Ben jij nieuw lid bij DWARS Groningen? Of lijkt het je gewoon leuk om actiever te worden en andere D…

12 september 2021