Nieuwsberichten

DWARS United behoudt hoop na spannend voetbaltoernooi

08 juli 2018

Op donderdag 5 juli hebben negen leden van DWARS Groningen onder de naam DWARS United meegedaan aan het FC Urban Groningen City voetbaltoernooi. Met veel vertrouwen gingen zij het toernooi in. Eerst volgde een goede warming-up, waarna op het fluitje werd geblazen voor de eerste partij tegen FC Paddepoel.

FC Paddepoel begon zeer sterk en had zich overduidelijk goed voorbereid op de ontmoeting met DWARS United. Binnen enkele minuten kreeg DWARS United namelijk al drie doelpunten om de oren. Halverwege de pot werd na een DWARSe aanval uit het boekje hands gemaakt door een speler van FC Paddepoel. Maar de scheidsrechter zag het niet, of wilde het niet zien, en ontnam DWARS United de kans om terug in de wedstrijd te komen. In de laatste paar minuten speelden zij alles of niets, maar FC Paddepoel had haar spelers goed opgesteld en wist de score zelfs nog te verdubbelen. Het werd 6-0.

De tweede partij werd gespeeld tegen een delegatie van Student & Stad. Het gerucht ging rond dat Student & Stad voorafgaand aan deze partij in het geheim een trainingskamp heeft afgelegd. Dat bleek ook wel uit het uitstekende combinatievoetbal dat zij speelden. Ondanks dat de nieuwe aanwinst Jasper Been tot tweemaal toe het aluminium raakte, kon DWARS United niet voorkomen dat zij opnieuw onderuitgingen. Het werd 4-0.

De troostfinale werd gespeeld tegen het team van FC Urban. Een team dat bestond uit personen die zich individueel hadden aangemeld om mee te doen aan het toernooi. En ja, soms kunnen individuele acties een wedstrijd beslissen. Dat bleek ook uit deze wedstrijd. Vijf individuele acties zorgden namelijk voor een uitslag die een verkeerd beeld van de wedstrijd geeft. 5-0. Maar het was zeker een verdiende overwinning voor FC Urban.

DWARS United heeft tijdens het toernooi eenmaal laten zien dat het kan scoren, namelijk toen Danijel Gačević na een strakke voorzet laag over de grond de bal bij de eerste paal keihard in eigen doel wist te maaien. Dat geeft hoop voor de toekomst.

Na het toernooi kwam de selectie en de technische staf bijeen in de Irish Pub om het toernooi na te beschouwen. Ondanks het teleurstellende resultaat kwamen zij tot de conclusie dat het toernooi heeft gezorgd voor een goede teamspirit en dat het zeker voor herhaling vatbaar is. Er werd nog een aantal uren geborreld en het was erg gezellig.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten

Kamp voor de rechten van de vluchteling

Niet ver van onze mooie stad speelt zich een humanitaire ramp af. In Ter Apel slapen vluchtelingen i…

19 september 2022
Nieuwsberichten

DWARS Groningen zoekt een penningmeester!

Lijkt het jou leuk om samen met het bestuur verantwoordelijk te zijn voor het draaiende houden van o…

14 oktober 2021
Nieuwsberichten

DWARS Groningen introduceert een buddysysteem!

Ben jij nieuw lid bij DWARS Groningen? Of lijkt het je gewoon leuk om actiever te worden en andere D…

12 september 2021