Nieuwsberichten

Groningen stad krijgt een regenboogzebrapad

29 juli 2016

Groningen krijgt een regenboogzebrapad, zo zei het college van B&W toe tijdens de raadsvergadering van 6 juli. DWARS Groningen, de GroenLinkse jongeren, is erg blij met de aanleg van dit symbool van een diversiteitsvriendelijke stad. Vorig jaar kwamen de jongeren zelf in het nieuws toen zij werden gestopt bij de aanleg van een tijdelijk regenboogzebrapad aan het Stationsplein, op straffe van arrestatie. De jongeren van GroenLinks probeerden ’s nachts een tijdelijk regenboogzebrapad aan te leggen. Dit werd niet gewaardeerd door de stationsbeveiliging, die de jongeren wegstuurde. DWARS Groningen vroeg met deze actie aandacht voor het verzoek aan het college van B&W om een regenboogzebrapad aan te leggen in de stad. Inmiddels blijkt de actie een succes: gisteren zei het college toe dat er een permanent regenboogzebrapad komt.

Voorzitter Jasper Been namens DWARS Groningen: ‘We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is het zo ver! Groningen laat zien dat ze blij is met de diversiteit van haar inwoners en bezoekers. De strijd tegen intolerantie is helaas nog lang niet gestreden. Daarom is het belangrijk dat de stad minderheden expliciet welkom heet.’

Het college heeft twee locaties in gedachten voor het zebrapad en gaat hierover in gesprek met DWARS en een vertegenwoordiger van de Groningse LGBT community. Het zebrapad wordt vóór 11 oktober 2016, Coming Out Day, aangelegd. Groningen volgt hiermee het voorbeeld van andere steden zoals Utrecht en Maastricht. Regenboogzebrapad

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsberichten

Kamp voor de rechten van de vluchteling

Niet ver van onze mooie stad speelt zich een humanitaire ramp af. In Ter Apel slapen vluchtelingen i…

19 september 2022
Nieuwsberichten

DWARS Groningen zoekt een penningmeester!

Lijkt het jou leuk om samen met het bestuur verantwoordelijk te zijn voor het draaiende houden van o…

14 oktober 2021
Nieuwsberichten

DWARS Groningen introduceert een buddysysteem!

Ben jij nieuw lid bij DWARS Groningen? Of lijkt het je gewoon leuk om actiever te worden en andere D…

12 september 2021