PolCo: Groene Inputavond

De PolCo heeft jouw hulp nodig. Vanwege het coronavirus heeft het werk van de politieke commissie (PolCo) een tijd stilgelegen, maar nu er iets meer duidelijkheid is gaat het werk weer door. Nog steeds is het schrijven voor en bekrachtigen van een Gelders politiek programma op de komende Algemene Afdelingsvergadering (AAV) het huidige doel van de PolCo. De verschillende onderwerpen zijn verdeeld over Janno, Marnix, Meryn, Sander en Joost. DWARS vindt diversiteit en inclusie heel belangrijk. Daarom willen we liever geen politiek programma dat geschreven is door een vrij witte commissie zonder vrouwen, en hebben we jouw input nodig.

In de komende weken gaan wij de vorm van het programma afmaken, zodat wij dit uitgebreid met jullie kunnen bespreken op de AAV. Hiervoor gaan wij drie input-avonden organiseren, waar we willen horen wat jij belangrijk vindt. Op 11 april om 20:00 is er de eerste, groene avond op de Discord-server, waarbij wij graag willen horen wat jullie belangrijk vinden voor duurzaamheid, OV & mobiliteit en huisvesting in Gelderland. De andere avonden vind je hieronder.

 

Aan de hand van jouw input  gaan wij in de weken na de input-avonden concept-politieke programma maken. Op de AAV in juni (en op latere AAVs) kunnen we dit via amendementen nog aanpassen en mag de AAV het daarna goedkeuren, maar we horen natuurlijk veel liever van te voren wat jij belangrijk vindt! Hou Discord,je sociale media en de nieuwsbrief in de gaten om meer te weten, zodra wij het precies hebben uitgevogeld! Wil je meer weten over de PolCo en wat we allemaal doen, of een keertje bij een vergadering aanzitten? Klik hier!

Joost,

Voorzitter ad interim, PolCo

Wij presenteren: de DWARS Gelderland Discord Server

Omdat we elkaar vanwege de sociale afstands-regels niet direct kunnen zien, doen we tot die tijd zo veel mogelijk op onze Discord server! Zo lang de regels van het kabinet (en eventueel als DWARS kiest om voor de veiligheid wat langer door te gaan) gelden, is er elke week iets op die server te doen. We organiseren achter elkaar steeds een borrel, iets gezelligs, en een politiek inhoudelijke discussie (dat betekent dus om de drie weken een spelletjesavond). Daarnaast mag je ook gewoon gezellig rondhangen op de server. Op die manier blijven we als DWARSers in Gelderland met elkaar verbonden. Tijdens evenementen wordt er wel van je verwacht dat je stil bent, maar we zullen hiervoor aparte kanalen aanmaken (zo kun je ook gewoon gezellig kletsen in een deel van de server, terwijl er een evenement gaande is in een ander deel van de server).

Hoe kom ik op die server?

Twee manieren! Als je lid bent van de aankondigingen WhatsApp groep, dan hoef je niks te doen. We sturen vooraf aan elke digitale activiteit een links in de WhatsApp groep waarmee je lid kunt worden. Mocht je toch nog hulp nodig hebben, geven we in die appgroep aan hoe je ons kunt bereiken.
Ben je geen lid van de aankondigingen WhatsApp groep, vul dan het formulier onderaan deze pagina in. Geef je email-adres of je Discord-naam, dan zorgen wij dat het vanzelf gaat.

Maar ik weet niet hoe Discord werkt/heb dat nog nooit gedaan?

Inclusie is een belangrijke waarde voor DWARS, wij willen dat iedereen mee kan doen, en dat betekent ook dat we iedereen willen helpen om op onze server te komen. Daarom willen wij garanderen dat het iedereen lukt. Zit je in de aankondigingen WhatsApp-groep? Dan zie je vanzelf wie van het bestuur je een berichtje kunt sturen om je te helpen. Zit je dat niet? Vul hieronder het formulier in en geef aan waar je hulp nodig hebt, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Discord kun je gebruiken op mobiel, tablet en op elke computer.

=================================================================

Inclusie statement: DWARS Gelderland streeft er naar een veilige plek te creëren voor iedereen, ongeacht gender/seksualiteit, afkomst, beperking, of levensbeschouwing/religie. Hatelijkheid, intolerantie, of discriminatie op welke manier ook accepteren we niet. Iedereen is altijd welkom en onze evenementen zijn altijd toegankelijk. Mochten we iets voor je kunnen betekenen of heb je hulp nodig, dan kun je ons altijd bereiken en een bericht sturen via gelderland@dwars.org. Vind jij dat wij onze evenementen op een betere manier inclusief kunnen maken? Wij willen graag bewust worden van onze blinde vlekken. Stuur vooral een bericht naar gelderland@dwars.org. Dat kan eventueel anoniem met http://anonymouse.org/anonemail.html
  • Locatie: De enige echte DWARS Gelderland Discord server
  • Afdeling: DWARS Gelderland
  • Tijd: 11 April 2020 20:00