Blog

DWARS Brabant op afdelingenweekend

31 oktober 2019

Afgelopen weekend vond het afdelingenweekend van DWARS plaats. Dit is een weekend georganiseerd door het landelijk bestuur voor alle afdelingsbestuurders. Alle besturen uit heel Nederland kwamen samen in Groningen om elkaar te leren kennen, trainingen te volgen, inspiratie op te doen en ervaringen te delen. Daarnaast waren er ook gezelligheidsactiviteiten om elkaar beter te leren kennen. Dit is belangrijk voor de teambuilding om uit eindelijk een beter bestuur te vormen.

 

We kregen onder andere een training over de website. Thomas en Myrte waren daar namens onze afdeling bij. Hier werd ons geleerd wat je met de website kunt, hoe een goede website eruit ziet en hoe je je website up to date kunt houden. Aan het eind van deze training hebben we dan ook een concreet actieplan gemaakt van wat we willen verbeteren aan onze website en daar gaan we dan ook zeker mee aan de slag.

 

Verder zaten alle voorzitters samen voor een voorzittersoverleg, sprak Shaye met alle andere penningmeesters over begrotingen en kreeg onze secretaris Thomas een training over hoe we om moeten gaan met ledenadministratie en privacy.

 

Louana en Shaye wisselden nog met de anderen van gedachte over welke activiteiten tof zijn en hoe je een goede activiteit organiseert. Ook kregen Shaye en Myrte een activisme training en volgden Nicky en Louana een sessie over diversiteit.

 

Daarnaast is het ook erg belangrijk geweest dat we elkaar en de andere besturen beter hebben leren kennen. Zo kunnen we beter samenwerken en samen met anderen besturen activiteiten organiseren.

 

Al met al kunnen we zeggen dat we een super tof weekend hebben gehad waarin we veel hebben geleerd over het besturen van een afdeling!

Gerelateerd Nieuws

Blog

DWARS Brabant zet beste beentje voor in debatavond met JOVD ‘s-Hertogenbosch

Op 17 december hebben DWARS-Brabant-Zeeland en JOVD ‘s-Hertogenbosch online een debat gevoerd. Bei…

22 december 2020