Geen categorie

Pride Month

03 juni 2021

Happy Pride Month;

Deze maand is veel meer dan alleen aandacht geven aan het feit dat je mag houden van wie je houdt, wat voor iedereen en overal ter wereld zou moeten gelden. Er wordt vaak gezegd dat zichtbaarheid zorgt voor acceptatie en normalisatie, als DWARS Overijssel onderschrijven wij dit ook. Echter is het belangrijk om te realiseren dat veel (jonge) LHBTIQA+ers zich buiten de samenleving geplaatst voelen. Zij ervaren nog steeds op dagelijkse basis veel discriminatie en haat puur vanwege wie zij zijn en van wie zij houden. Ook belanden veel van deze groep mensen op straat doordat zij niet geaccepteerd worden door hun eigen familie.
Ook zijn er in bepaalde landen, bijvoorbeeld Polen, de zogenoemde ‘LHBTIQA+ vrije zones’. In deze zones is het volgens de Poolse regering verboden om je als LHBTIQA+er hier te bevinden, of het uitdragen hiervan je ook een straf kan opleveren. Dit is iets dat tegen alles in gaat waar DWARS Overijssel voor staat. En waarom er juist nu met z’n allen over moeten praten en in gesprek gaan.
Als DWARS Overijssel willen wij tegen alle mensen het volgende nog zeggen; Wij vinden dat jij er mag zijn, dat je trots mag zijn op wie je bent en dat dit normaal is. Jij bent uniek en jij mag houden van wie jij wilt houden. Wees trots op wie je bent en waar je voor staat, wij staan naast je. Be proud, have Pride!

Gerelateerd Nieuws

Geen categorie

Beleidsplan

De afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest met het schrijven van een beleidsplan. We willen dit j…

05 oktober 2023
Geen categorie

Veganistische Boeuf Bourguignon voor oma

Vandaag organiseerde DWARS Overijssel een veganistische kookworkshop, gegeven onder leiding van de u…

21 december 2022
Geen categorie

Laat jonge vrouwen in hun hemd staan

Nu de zomer is aangebroken en het zonniger aan het worden is wil iedereen daar graag van genieten. V…

22 juni 2021