Geen categorie

DWARSe Politicus van het Jaar (Overijssel editie)

13 december 2020

Om het politieke jaar af te sluiten heeft DWARS Overijssel vier Overijsselse politici genomineerd voor de titel ‘DWARSe politicus van het jaar: Overijssel’. Deze mensen vielen op doordat zij zich extra hebben ingezet voor een bepaald doel of een groep mensen. Dit zijn ze:

1. Pieter Omtzigt woont in Enschede en is Tweede Kamerlid voor het CDA. Hij heeft zich dit jaar erg ingezet voor de slachtoffers van de kinderopvangtoeslagenaffaire. DWARS vindt dat belangrijk, omdat de overheid niet mag discrimineren en mensen ook niet onterecht mag beschuldigen van fraude.
2. Deniz Dönmez is het jongste raadslid van Enschede en zit in de raad voor de PvdA. Hij zette zich in voor meer aandacht voor de aanpak van laaggeletterdheid en zette zich in voor geld voor de bibliotheek. Doordat mensen de Nederlandse taal goed beheersen vergroten zij hun kansen en mogelijkheden, iets wat volgens DWARS essentieel is bij de bestrijding van kansenongelijkheid.
3. Henrike Nijman is in Deventer raadslid voor de ChristenUnie. Ze ondertekende samen met allerlei andere afdelingen een brief aan haar partij om ruimhartiger om te gaan met de situatie in het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse Lesbos. DWARS staat voor internationale solidariteit en een humaan vluchtelingenbeleid. Het is moedig dat leden van coalitiepartijen zich uitspreken hierover.
4. Frank Futselaar is Tweede Kamerlid voor de SP en woont in Zwolle. Hij zet zich in voor kwetsbare natuur én voor de mogelijkheid voor jongeren om schuldenvrij te studeren. Onze generatie weet hoe belangrijk dat is om verder te kunnen komen in het leven, en daarom is ook Frank genomineerd.

Leden hebben tot en met 26 december om te stemmen. Daarna maakt het bestuur de winnaar bekend. We wensen de leden veel succes toe bij het stemmen!

Gerelateerd Nieuws

Geen categorie

Beleidsplan

De afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest met het schrijven van een beleidsplan. We willen dit j…

05 oktober 2023
Geen categorie

Veganistische Boeuf Bourguignon voor oma

Vandaag organiseerde DWARS Overijssel een veganistische kookworkshop, gegeven onder leiding van de u…

21 december 2022
Geen categorie

Laat jonge vrouwen in hun hemd staan

Nu de zomer is aangebroken en het zonniger aan het worden is wil iedereen daar graag van genieten. V…

22 juni 2021