Geen categorie

Persbericht: CDA en VVD, blijf af van onze natuur!

14 november 2019

 

DWARS Overijssel, de lokale afdeling van de GroenLinkse jongerenorganisatie, is boos op het CDA en de VVD. Naar aanleiding van de stikstofcrisis willen die partijen, die in zowel Den Haag als Overijssel in de coalitie zitten, natuurgebieden als het Wierdense Veld (Natura 2000) schrappen. Dit als ‘oplossing’ voor de stikstof die neerslaat in beschermde natuurgebieden. “Dit is een ontzettend slecht plan. Dat het CDA en de VVD zich altijd laten gebruiken voor de bioindustrie- en asfaltlobby wisten we al,” aldus voorzitter Quinten Kwadijk, “maar dit slaat echt alles. Onze natuur kampt al met een slechte biodiversiteit en dit kabinet wil dat nog verder verslechteren.”

Volgens DWARS Overijssel is het schrappen van natuur geen duurzame oplossing voor het stikstofprobleem. DWARS wil dat de natuur voorrang krijgt en de maatregelen van Bleker (oud-staatssecretaris Natuur, CDA) en Schreijer-Pierik worden teruggedraaid. Na de droge zomers van 2018 en 2019 had het Wierdense veld al te maken met ernstige verdroging, terwijl het oorspronkelijk een nat veen-heidegebied is. ‘Het schrappen van natuur is geen oplossing voor het redden van de natuur’, betoogt Kwadijk.

Gerelateerd Nieuws

Geen categorie

Beleidsplan

De afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest met het schrijven van een beleidsplan. We willen dit j…

05 oktober 2023
Geen categorie

Veganistische Boeuf Bourguignon voor oma

Vandaag organiseerde DWARS Overijssel een veganistische kookworkshop, gegeven onder leiding van de u…

21 december 2022
Geen categorie

Laat jonge vrouwen in hun hemd staan

Nu de zomer is aangebroken en het zonniger aan het worden is wil iedereen daar graag van genieten. V…

22 juni 2021