Zomer 2019,Zomer Socials

DWARS door Overijssel: Raalte

12 augustus 2019

Vanuit Raalte mag ik als jongere, 24 jaar oud, vertellen wat de gemeente Raalte zo leuk maakt voor jongeren. Inmiddels woon ik anderhalf jaar in Heino (gemeente Raalte), dus ik denk dat ik een goed beeld van deze mooie gemeente kan geven. Raalte bestaat uit 9 kernen, namelijk Raalte, Heino, Heeten, Luttenberg, Mariënheem, Broekland, Nieuw Heeten, Laag Zuthem en Lierderholthuis.

GroenLinks Raalte is met 1 zetel vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Wat Raalte uniek maakt in Overijssel is dat wij als enige gemeente een GroenLinks-burgemeester hebben, namelijk Martijn Dadema. Wij zetten ons in voor jongeren door bijvoorbeeld te pleiten voor genoeg sociale huurwoningen. Zodat jongeren in de gemeente blijven wonen en niet naar Zwolle/Deventer verhuizen. Ook hebben we geprobeerd in de gemeenteraad een meerderheid te vinden voor een Jongerenraad.

Raalte heeft 37.000 inwoners, waarvan meer dan een kwart 25 jaar of jonger is. In Jongerencentrum TraXX kunnen jongeren onder de 21 jaar na schooltijd terecht om te poolen, tafelvoetballen, darten of te gamen. Als MBO-student kun je naar school bij Landstede MBO. Maar qua reistijd is Zwolle of Deventer snel te bereiken. Vanuit Heino ben je binnen 8 minuten met de trein in Zwolle en vanaf Raalte binnen een kwartier.

Voor de rest zijn er voor jongeren gedurende het jaar leuke feesten, zoals Stöppelhaene, de Pompdagen, Ribs & Blues, Luttenbergs Feest, Broekrock en natuurlijk Carnaval.

Als GroenLinks Raalte zijn wij blij met wat er in de gemeente te doen is voor jongeren, al hopen wij dat er in de toekomst toch nog een jongerenraad wordt opgestart.

Chris Haan

Bestuurslid Campagne & Digital Media

GroenLinks Raalte

C.haan@groenlinksraalte.nl

Gerelateerd Nieuws

Geen categorie, Zomer 2019, Zomer Socials

Paula’s Veganmomentje

Eén dag in de week geen vlees eten heeft op het milieu hetzelfde effect als je auto 1250 kilometer …

23 augustus 2019
Zomer 2019, Zomer Socials

Throwback Wednesday: Quinten Kwadijk

Ik ben Quinten Kwadijk, 20 jaar, Ik woon mijn hele leven lang al in Enschede. Ik ben lid van DWARS e…

21 augustus 2019
Zomer 2019, Zomer Socials

DWARS door Overijssel: Hardenberg

Wat maakt Hardenberg zo mooi?

Op zich een goede vraag en als raadslid vind ik natuurlijk heel ve…

19 augustus 2019