Zomer 2019,Zomer Socials

DWARS door Overijssel: Hardenberg

19 augustus 2019

Wat maakt Hardenberg zo mooi?

Op zich een goede vraag en als raadslid vind ik natuurlijk heel veel dingen mooi. Zoals ons nieuwe ziekenhuis in aanbouw maar ik snap dat je daarvoor niet een dagje naar Hardenberg komt.

Wat we wel hebben is een schitterend theater. Als plattelandsgemeente ben ik trots op het feit dat we een mooi theater hebben zodat ook cultuur een plek heeft in Hardenberg. Dus kom vooral eens een voorstelling bezoeken. Maar de reden dat we zoveel toeristen trekken komt toch door de omgeving. We hebben prachtige bossen rond de Oldemeijer, mooie wandelpaden langs de Vecht en voor de sportievelingen ook geweldige mountainbike-trails door de bossen van de Oldemeijer. Ik geloof dat een zeker GroenLinks Statenlid die trails als een keer heeft bezocht.

Op de gemeentegrens met Ommen ligt ook de Ommerschans. Een gebied dat op de nominatie staat om Werelderfgoed te worden. En aan de andere kant van de gemeente hebben de vanaf Kloosterhaar de Engbertdijksvenen. Dit is een uniek stuk natuur waar je ook heerlijk kunt wandelen.

Dan moet ik toch ook Gramsbergen nog even noemen. Een klein stadje in het noorden van onze gemeente met een mooi oud stadscentrum. Vrijwilligers van het museum leiden je graag rond en kunnen je van alles over de geschiedenis vertellen. Gramsbergen heeft ook een zeer gewaardeerde bierbouwerij, met een proeverij. Die zit vlakbij het station….

Je kunt natuurlijk ook een kopje koffie drinken op de markt van Hardenberg of lunchen met uitzicht op De Vecht. En als je er dan toch bent kun je ook het gemeentehuis even met eigen ogen bekijken.

Romano.

Gerelateerd Nieuws

Geen categorie, Zomer 2019, Zomer Socials

Paula’s Veganmomentje

Eén dag in de week geen vlees eten heeft op het milieu hetzelfde effect als je auto 1250 kilometer …

23 augustus 2019
Zomer 2019, Zomer Socials

Throwback Wednesday: Quinten Kwadijk

Ik ben Quinten Kwadijk, 20 jaar, Ik woon mijn hele leven lang al in Enschede. Ik ben lid van DWARS e…

21 augustus 2019
Geen categorie, Zomer 2019, Zomer Socials

Paula’s Veganmomentje

Eén dag in de week geen vlees eten heeft op het milieu hetzelfde effect als je auto 1250 kilometer …

16 augustus 2019