Zomer 2019,Zomer Socials

Throwback Wednesday: Quinten Kwadijk

21 augustus 2019

Ik ben Quinten Kwadijk, 20 jaar, Ik woon mijn hele leven lang al in Enschede. Ik ben lid van DWARS en Groenlinks sinds februari 2019, toen ik pas echt politiek actief werd.

Toen ik jong was had ik al veel zorgen over het klimaat en de staat waar de wereld naar toe ging. Bossen/amazones die gekapt werden en diersoorten die uitstierven vond ik al heel erg naar. Ik had toen zelfs een WNF lidmaatschap op mijn 10jarige leeftijd.

Ik werd pas weer opnieuw geïnteresseerd sinds oktober 2018. Mijn zus was al lange tijd veganist, en ze kwam steeds met goede argumenten om te minderen met vlees. Ik vond het altijd al belangrijk om te luisteren naar bepaalde standpunten, en vond discussies altijd al leuk/interessant. Niet lang daarna werd ik vegetariër en ik ging me verdiepen in de positieve gevolgen van het klimaat, en uiteindelijk was dat het beginpunt van mijn interesse in het klimaat, en in de oplossingen.

Eind januari zag ik dat er verschillende klimaatmarsen opkwamen en dat het provinciaal bestuur werd verkozen. Ik wilde daar zelf een onderdeel van uitmaken, dus kwam ik bij DWARS terecht. Een plek waar ik kon discussiëren en praten over probleempunten in de politiek. Uiteindelijk heb ik veel campagne gevoerd en ben ik naar mijn eerste klimaatmars in Amsterdam geweest, waar in de stromende regen wel 30.000 mensen opkwamen en protesteerden voor verbeteringen van het klimaat vanuit de politiek

Daarna ben ik erg actief geworden binnen DWARS. Ik ben bij een commissie economie actief geworden, waar ik 1 dag in de week voor naar Utrecht ga om te praten en te discussiëren over economische punten van de politiek bij bepaalde ideeën.

Bij de tweede verkiezing in mei voor het Europees parlement kwam ik meer in contact met Groenlinks Enschede. Ik wilde vanaf het begin al actief mee doen, dus ben ik gevraagd voor het campagneteam van Groenlinks Enschede. Hierbij heb ik samen met Groenlinks Enschede nagedacht over de campagne van Enschede en hoe we dat aan gingen pakken, en hoe DWARS er bij zou kunnen helpen. Hierbij heb ik ook buiten Enschede meegedaan aan campagne. Bij het bevrijdingsfestival in Zwolle heb ik ook geholpen en heb ik Europarlementariër Bas Eickhout ontmoet, die op nummer 1 stond op de lijst. Naar dat soort mensen kijk ik erg op, en ik hoop zelf later ook iets te kunnen doen in de politiek.

Dankzij DWARS ben ik ook mijn vriendin tegengekomen. Zij is voorzitter van de Jonge Socialisten wat zorgt voor veel leuke discussies én goede samenwerking tussen de JS en DWARS in Overijssel. Altijd handig ?

Ondertussen heb ik me nu gesolliciteerd bij DWARS Overijssel voor in het bestuur als voorzitter. Mij lijkt het echt tof om zelf iets te kunnen veranderen aan de politiek, en zelf bestuurservaring op te doen. Daarnaast begin ik als het allemaal lukt, met een opleiding HBO Bestuurskunde in Deventer, waar het bij die opleiding veel over lokale politiek en klimaat gaat, dus dat zou heel mooi aansluiten. Zelf hoop ik ook later de gemeenteraad in te gaan en mensen te helpen binnen de gemeente!

Gerelateerd Nieuws

Geen categorie, Zomer 2019, Zomer Socials

Paula’s Veganmomentje

Eén dag in de week geen vlees eten heeft op het milieu hetzelfde effect als je auto 1250 kilometer …

23 augustus 2019
Zomer 2019, Zomer Socials

DWARS door Overijssel: Hardenberg

Wat maakt Hardenberg zo mooi?

Op zich een goede vraag en als raadslid vind ik natuurlijk heel ve…

19 augustus 2019
Geen categorie, Zomer 2019, Zomer Socials

Paula’s Veganmomentje

Eén dag in de week geen vlees eten heeft op het milieu hetzelfde effect als je auto 1250 kilometer …

16 augustus 2019