Geen categorie

De Algemene Afdelingsvergadering van 3 maart

06 maart 2019

Afgelopen zondag heeft de halfjaarlijkse AAV van DWARS Overijssel plaatsgevonden. Vooraf zijn we met een groep wezen flyeren in de binnenstad van Enschede. Ondanks het slechte weer hebben we toch wat fijne gesprekken gehad. Hierna gingen we naar de Wonne, waar we konden opwarmen met koffie en thee. De vergadering werd uiteraard begonnen met een voorstelrondje en het was leuk om te zien dat er veel nieuwe gezichten bij zijn gekomen sinds de vorige AAV.

 

Zoals gebruikelijk bij de AAV stonden er wat vaste dingen op de agenda, zoals de bestuursverantwoording, het verslag van de kascontrolecommissie en de toelichting op de begroting. Daarnaast is er een commissie ingestemd die een Huishoudelijk Reglement voor de afdeling op gaat stellen. In deze commissie zitten: Lucas, Chris en Jarno. Ook is de Zoekcie is voorgesteld: Matthijs, Romano, Douwe en Paula. Zij zullen de komende maanden op zoek gaan naar kandidaten om het huidige bestuur op te volgen.

 

Zo’n anderhalf jaar geleden was er ook een AAV in de Wonne te Enschede. Bij deze AAV bleek dat niet alle (kandidaats)bestuursleden wisten dat Hardenberg een plaats in Overijssel is. Dit bracht Romano ertoe om de topografie van de Overijsselse DWARSers te toetsen. Afgelopen september in Zwolle was het gemiddelde een 3.6. Gelukkig maken we als afdeling progressie en blijken we steeds beter op de hoogte van onze provincie. Dit keer was het hoogste cijfer een 7.9 en was het gemiddelde een 5.9. Ook wisten de meeste mensen ondertussen Hardenberg te vinden.

 

Na nog wat formaliteiten (de resultaten van de ledenenquête en de campagneplannen) was het tijd voor de moties. Zoals verwacht waren deze niet allemaal even serieus en werd er nog een hoofdelijke stemming aangevraagd. Uiteindelijk had niemand bingo en waren we eerder klaar dan gepland. Naderhand werd er nog geborreld in het Bolwerk.

Mocht je behoefte hebben aan een inhoudelijker verslag, vraag dan de notulen aan via secretaris.overijssel[@]https://dwars.org. Deze zullen ook bij de maandelijkse nieuwsbrief meegezonden worden.

Gerelateerd Nieuws

Geen categorie

Beleidsplan

De afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest met het schrijven van een beleidsplan. We willen dit j…

05 oktober 2023
Geen categorie

Veganistische Boeuf Bourguignon voor oma

Vandaag organiseerde DWARS Overijssel een veganistische kookworkshop, gegeven onder leiding van de u…

21 december 2022
Geen categorie

Laat jonge vrouwen in hun hemd staan

Nu de zomer is aangebroken en het zonniger aan het worden is wil iedereen daar graag van genieten. V…

22 juni 2021