Geen categorie

Column: GroenLinks en jongeren

08 maart 2018

Deze column is eerder verschenen in de verkiezingskrant van GroenLinks Kampen. Door: Lucas Brinkhuis

Of je nu voor het eerst mag stemmen of je al eerder een stem hebt mogen uitbrengen: stemmen is voor elke jongere belangrijk. De gemeenteraad beslist namelijk over jouw school, je buurt en de fietspaden in jouw gemeente. Veel jongeren stemmen niet bij de gemeenteraadsverkiezingen, en dit is erg jammer. Jongeren maken namelijk andere keuzes dan volwassen en de partijen die deze keuzes vertegenwoordigen hebben nu vaak minder te zeggen in de gemeente.

GroenLinks is zo’n partij die er écht voor jongeren is. Ze maken zich sterk voor goed onderwijs, goede fietspaden en een leuke buurt. GroenLinks hoort ook graag van jongeren, dat kan direct of via DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks. Dus heb je een goed idee, stuur vooral een mailtje naar de raadsleden in Kampen of naar Dwars Overijssel, dan gaan we er mee aan de slag!

Toen ik anderhalf jaar geleden zonder enige politieke ervaring een mailtje sturen naar mijn lokale GroenLinks afdeling dat ik wel wat wilde gaan doen voor GroenLinks werd ik met open armen ontvangen en kon ik meteen aan de slag voor de landelijke campagne als vice-campagneleider. Amper een halfjaar na die verkeizingen werk ik campagneleider van heel Overijssel. Bij GroenLinks word er namelijk gekeken naar wat je kan en niet waar je vandaan komt of hoe oud je bent. De perfecte partij om als jongere bij te horen!

En wat kan je als jongere zelf doen?

Je kan gaan stemmen! (Het liefst op GroenLinks natuurlijk, maar doe een stemwijzer en stem op de partij die bij jou past). Door mailtjes te sturen naar raadsleden als jij wat vind. Laat je horen! Ga in de jongerenraad, in deze raad laat jij samen met andere jongeren de stem van de jeugd in Kampen horen. Sluit je aan bij een politieke jongerenorganisatie zoals DWARS.

Groetjes,

Lucas

Voorzitter DWARS Overijssel

Gerelateerd Nieuws

Geen categorie

Beleidsplan

De afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest met het schrijven van een beleidsplan. We willen dit j…

05 oktober 2023
Geen categorie

Veganistische Boeuf Bourguignon voor oma

Vandaag organiseerde DWARS Overijssel een veganistische kookworkshop, gegeven onder leiding van de u…

21 december 2022
Geen categorie

Laat jonge vrouwen in hun hemd staan

Nu de zomer is aangebroken en het zonniger aan het worden is wil iedereen daar graag van genieten. V…

22 juni 2021