Moordpoging op afdelingsbestuur verijdeld

taart

Eindhoven – Zondag 19 april jl. hebben leden van de aan GroenLinks gelieerde politieke jongerenorganisatie DWARS op hun halfjaarlijkse ledencongres een moordpoging op het bestuur van de lokale afdeling DWARS Leiden-Haaglanden weten te verijdelen.┬áHet incident vond plaats omtrent het middaguur, toen het lokale bestuur een taart cadeau kreeg van het landelijke bestuur.

De betreffende taart bleek echter al enkele dagen buiten de koelkast bewaard te zijn en bevatte sporen van beschimmeling op de vruchtjes. Om wat voor schimmel het gaat, wil de politie nog niet zeggen – mogelijk betrof het hier een schimmel uit het geslacht Monilia, een groep schimmels die veelal aanwezig is op bedorven fruit. Gelukkig merkten de leden van DWARS de schimmel tijdig op en werd de taart in de prullenbak gegooid voordat iemand ermee vergiftigd werd.

De politie neemt deze zaak uiterst serieus en is bezig met een grootschalig onderzoek. Inmiddels is er een eerste verdachte gearresteerd. Het gaat hierbij om de 23-jarige Amsterdammer Arie P., die lid is van het landelijke bestuur. P. is een bekende van de slachtoffers, maar is nog niet eerder in aanraking gekomen met de politie. P. werd op heterdaad betrapt toen hij de taart persoonlijk aan het bestuur overhandigde. Vervolgonderzoek moet meer uitwijzen over de mogelijke motieven van P.. Na de arrestatie van P. kon het congres volgens schema worden voortgezet.

Afdelingsvoorzitter Tessel Wijne zegt bijzonder opgelucht te zijn dat het gehele bestuur ongedeerd is gebleven, maar maakt zich ook grote zorgen over de verdere veiligheidssituatie van de randstedelijke bestuursleden.

lees ook

LVolg ons op facebook

L