F*ck de toekomst, niet je strijkijzer!

Politie Fashion Police GroenLinkscongres

Afgelopen GroenLinkscongres stond de DWARS veur op het podium. Over de inhoud van de speech is genoeg gezegd, en ook de DWARS Fashion Police beaamt het motto: “F*ck de toekomst”. Ook door ons hoofd spookt wel eens ‘f*ck de toekomst’, maar met behulp van een goed glas wijn (of cola) komen we dan toch weer de dag door.  Zo zijn we immers ook het GroenLinkscongres doorgekomen… 

Nu is het tijd voor hetgeen dat echt belangrijk is: #fashion. Voor de modepolitie was het congres namelijk een pijnlijke aangelegenheid. We hadden op een gegeven moment zelfs 2002 aan de lijn, die wilde graag zijn outfits terug. En soms leken we ons te bevinden in het kantoor van een saai accountancybedrijf ergens op een verlaten industrieterrein. We zouden een heel epistel kunnen schrijven over alle outfits, maar omdat ook voor ons tijd geld is gaan we het hebben over ons aller voorzitter Bas.

Als huisstijlgoeroe droeg hij niet (zoals wij hadden verwacht) groen of rood, en tot ons groot genoegen ook niet die vieze kleur bruin. Bas ging voor een bordeauxrood overhemd en nam een voorbeeld aan de Jessias door zijn mouwen op te stropen – of zou hij gewoon geen zin hebben gehad om zijn mouwen te strijken?

Dat je nou uit Brabant komt, krullend haar hebt en sociaal-economische thema’s boeiend vindt, betekent nog niet dat je je ook moet kleden als Jesse, vinden wij. En dan de knoopkeuze. We vragen ons af of Bas ook een fles Grey Goose wodka in zijn tas had zitten, want dat bovenste knoopje open? Het is op het randje.

Bas op het GroenLinkscongres van 2018.

Bas op het GroenLinkscongres van 2018.

Onder het overhemd een spijkerbroek. Een spijkerbroek op zich is niet per sé iets wat de modepolitie afkeurt, maar een afgedragen spijkerbroek waarin je ook nog eens zijn telefoon zag zitten? Nee, dat keuren wij wel af.

Het kan zijn dat Bas wilde overkomen als een gewone jongeman, een man van het volk, maar wij vonden het vooral saai. We hopen dat dit geen afspiegeling is van Bas zijn ware aard. Saaiheid in alle soorten en maten vinden we helaas al genoeg in de politiek, daarom hadden we graag een wat gedurfdere outfit gezien van onze Bas. Zeker bij een GroenLinkscongres mag het wel iets meer zijn dan dit.

Wel een compliment voor de sneakers onder zijn outfit, daar pronkten namelijk twee mooie witte sneakers. De witte sneaker blijft ondergewaardeerd en een zekere must-have.

Daarnaast waren wij erg blij dat hij niet met tas en al op het podium stond, iets waar menig GroenLinkser nog wat van kan leren. Hartstikke leuk hoor, die juten shopper van de Albert Heijn voor je biologische groenten, maar laat hem lekker bij je stoel staan als je gaat spreken.

“Wees iconisch, wees origineel!”

Maar goed – terug naar de kern van ons verhaal: we hebben genoeg afgedragen spijkerbroeken en gekreukte overhemden gezien in ons leven. We hoeven er niet uit te zien als een derderangs consultancybureau. Daarom roepen we aan de volgende DWARS-voorzitter op: wees iconisch, wees origineel. Want lieve DWARSertjes, verandering begint hier!

Overigens was het niet alleen maar bar en boos. Daarom complimenteren we de uitschieters Lisa Westerveld, Jolein Klaver en Judith Bokhove met hun geslaagde outfits.

Kusjes, de DWARS Fashion Police

Dit artikel is deel van de OverDWARS themaserie over de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

lees ook

LVolg ons op facebook

L