DWARSe Delicatessen: bananenbrood

Bananenbrood

In deze rubriek vind je recepten die passen bij ons GroenLinkse gedachtegoed: gerechten die vegetarisch / veganistisch / biologisch zijn, en uiteraard het liefst binnen een jongerenbudget. Vandaag serveert RM een recept voor bananenbrood.

door RM

Bananenbrood is mijn favoriete tussendoortje. Het vult goed, het is heel gezond en het is makkelijk om te maken. Je kunt een bananenbrood bakken en delen met je vrienden, maar je kunt hem ook helemaal voor jezelf houden. Het enige wat je dan hoeft te doen, is het bananenbrood snijden en de plakjes in te vriezen. Zo kun je elke ochtend een plakje ontdooien.

Ingrediënten voor één bananenbrood
150 gram amandelmeel
3 eieren
3 rijpe bananen
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout
Snufje kaneel
2 eetlepels honing
Meer ingrediënten naar keuze (ik gebruik altijd walnoten en gedroogde abrikozen, maar je kunt bijvoorbeeld ook chocoladestukjes of dadels toevoegen)

Verwarm de oven op 170 graden, stand hete lucht. Prak de bananen in een kom met een vork en zorg ervoor dat het bananenmengsel niet te zacht wordt. Voeg de eieren, honing, kaneel, zout en bakpoeder toe, en mix met een mixer alles tot een luchtig beslag. Er mogen nog stukjes banaan te zien zijn in het beslag. Ook hierbij is weer belangrijk dat het beslag niet te glad wordt.

Voeg je ingrediënt naar keuze toe en spatel dat voorzichtig door het beslag.

Giet / schep het mengsel in een cakevorm en strijk glad. Je kunt nu eventueel nog wat noten, chocolade of dadels op het mengsel strooien.

Zet de bakvorm met het bananenbroodmengsel in de oven en bak deze in ongeveer 55 minuten gaar. Haal het brood vervolgens uit de oven en controleer met een satéprikker of het beslag gaar is, door deze in het brood te steken en te kijken of de satéprikker droog is. Is de satéprikker droog, dan is het bananenbrood gaar, anders moet het nog enkele minuten doorbakken. Daarna laat je het brood afkoelen en kan het gegeten worden.

Eet smakelijk!

Dit artikel is onderdeel van onze themaserie over voedsel

Dit artikel is onderdeel van onze themaserie over voedsel.

lees ook

LVolg ons op facebook

L