DWARSe Delicatessen: Pita’s met peer

pita's met peer

In deze rubriek vind je recepten die passen bij ons GroenLinkse gedachtegoed: gerechten die vegetarisch / veganistisch / biologisch zijn, en uiteraard het liefst binnen een jongerenbudget. Vandaag verklapt Lynn van Calmthout het recept voor haar razend populaire pita’s met peer.

’s Zomers is het zonde van je energie om uren boven een heet fornuis te gaan staan sloven voor een warme maaltijd, want uiteindelijk wil iedereen toch het liefst gauw naar buiten om iets fris te verorberen. Zie hier: een recept dat zo simpel is dat je het zelfs in de DWARS-keuken binnen een kwartier kunt produceren voor 10 mensen – ik spreek uit ervaring. Dankzij de peer is dit gerecht lekker fris, en de combinatie met feta en tzatziki maakt het toch tot een echt hartige maaltijd.

Je kunt dit recept zo arbeidsintensief uitvoeren als je wilt. Vrijwel alle ingrediënten zijn verkrijgbaar in zakjes – maar daarmee verbruik je natuurlijk wel weer kilo’s plastic. Je kunt de rauwkost ook zelf snijden, dan houd je wel driekwart van een rode kool over om de volgende dag voor iets anders te gebruiken. Het is allebei even lekker.

Ingrediënten per persoon
3 pitabroodjes
1 geschilde peer
Olijfolie
100 g feta
200 g rode kool
100 g geraspte wortel
Veldsla
Tzatziki
Evt. verse munt

Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster.

Snijd de peer in plakjes, zonder het klokhuis mee te nemen. Besprenkel de peer met ½ eetlepel olie.

Verhit een grillpan (of koekenpan, want wie heeft er nou een grillpan?) en gril de peer 5 à 10 minuten. Keer halverwege.

Serveer de broodjes met de peer, rauwkost, feta en tzatziki en vul ze zoals je dat met shoarma zou doen.

lees ook

LVolg ons op facebook

L