DWARS door het land: Groningen

Door Hendrik Boven

Welkom bij de tweede DWARS door het land! In deze nieuwe rubriek gaat de redactie langs bij alle DWARS afdelingen. Dit keer is het de beurt aan DWARS Groningen. De viervoudig (!) winnaar van de beste DWARS-afdeling had afgelopen week haar winter-AAV. De Algemene Afdelingsvergadering (AAV) is hét moment van ledeninspraak bij de tien afdelingen van DWARS: het bestuur legt verantwoording aan de leden af, er wordt gesproken over de financiën van de afdeling en soms worden er ook nieuwe bestuursleden ingestemd.

Net als de meeste activiteiten van DWARS Groningen vond de AAV plaats op het GroenLinks-pand. Er waren elf leden aanwezig, inclusief een nieuw lid!

De afdeling – waar natuurlijk niets boven gaat – organiseert nagenoeg elke week een activiteit en ook regelmatig protesten. Het omvat naast de provincie Groningen ook Drenthe en is – niet geheel verrassend – groot fan van het nummer ‘Het Gras Van Het Noorderplatsoen’.

Terug naar de AAV. Voorafgaand aan de AAV waren een aantal leden bij een demonstratie voor klimaatrechtvaardigheid in Leeuwarden geweest. Daarom moest er eerst wat gegeten worden. Toen de vergadering vervolgens nog maar net begonnen was, werden we opgeschud door een in de brand gevlogen fiets buiten het pand. Gelukkig was het snel geblust door de buurman, maar het blijft een raadsel hoe dit had kunnen gebeuren. We sluiten niet uit dat een boze vroem-VVD’er achter de actie zit.

Hoe dan ook, nadat iedereen buiten een kijkje had genomen werd de AAV hervat. Onder andere de verantwoording van het bestuur over het afgelopen halfjaar, wijzigingsvoorstellen voor het afdelingsreglement en de verkiezing van kandidaten voor de kascommissie, kandidatencommissie en het bestuur kwamen voorbij. Dit verliep vrij soepel en alle kandidaten werden unaniem verkozen. Leuk feitje: om de stembriefjes te verzamelen gebruikte de stemtelcommissie een door de penningmeester zelf gemaakte houten stembus!

Na de AAV was het tijd voor de borrel. Dit was uiteraard erg gezellig, zoals altijd bij DWARS Groningen. Al met al een erg leuke avond!

lees ook

LVolg ons op facebook

L