Dingen die ik volgens de coronarichtlijnen heb

Laatst overkwam mij iets heel naars: ik moest in quarantaine. Gelukkig heeft ieder nadeel zijn voordeel, want door de RIVM-richtlijnen kwam ik er opeens achter dat ik allemaal dingen bezat, die ik hiervoor nooit had! Een korte, volkomen serieuze, opsomming.

Door Niels Goedegebure

Een auto om naar de teststraat te rijden
De teststraat waar ik naartoe moest, was in Hoenderloo over vijf dagen. Gelukkig had ik een auto! Dat kan niet ontbreken als gemiddelde student natuurlijk. De verzekerings- APK- en brandstofkosten neem ik maar voor lief. Wat denk je dat ik ben, een arme OV-gebruiker? Hou toch op!

Oh, en een rijbewijs
Het kostte even wat geld en tijd, maar aan een auto heb je natuurlijk niet veel zonder rijbewijs. Al denken sommige mensen daar heel anders over.

Een imposante verzameling douches
“Maak een coronadouche”, kreeg ik te zien, een aparte douche voor mensen die positief getest zijn. Prima, ik ben de moeilijkste niet. Welke van de 4 douches? Ik rouleer daar sowieso altijd mee, wisseldouchen is heel goed voor je bloeddruk.

Een paar WC’s
Het wordt natuurlijk wel heel saai om constant op één toilet te zitten, je wilt ook wel een beetje verrast kunnen worden door het uitzicht op z’n tijd. Vond het wel erg jammer dat ik in quarantaine maar eentje mocht claimen, voelde toch een beetje als verliezen.

Huisgenoten die al mijn boodschappen voor me doen
Dat was zo geregeld. Ik hoefde alleen maar te vragen of ze even met auto langs konden gaan voor een week aan boodschappen. Niet mijn auto natuurlijk, dat zou niet hygiënisch zijn!

Een balkon…
Gelukkig mag ik daar nog wel zitten! Dat scheelt, want ik heb net m’n dakterras van 30 m2 verbouwd. Ik moest wel de hypotheek aanvullen maar dat neem ik maar voor lief. Is gewoon een investering die zichzelf terugbetaalt, zeg ik dan altijd maar.

…en tuin
Als ik moe ben van dat ellendige, pas verbouwde dakterras kan ik tenminste nog in de tuin zitten tussen het groen. Maar goed dat ik net de hovenier langs heb laten komen, hiervoor was het een beetje rommelig.

Het vermogen om nog wat gedaan te krijgen als je een week lang opgesloten zit op een kamertje
Ik moet toegeven, dat had ik dan weer niet. Heel gek.

lees ook

LVolg ons op facebook

L