5 DWARSe activiteiten om jezelf bezig te houden in sociale isolatie

Het is natuurlijk makkelijk om jezelf te verleiden tot bank-en-bedhangen en het overintensief gebruik maken van je pyjama, maar het is belangrijk om ritme te houden en jezelf bezig te houden, zodat je niet verdrinkt in je eigen gedachten en eenzaamheid. Bij OverDWARS helpen we hier graag bij, en daarom heb ik een lijstje opgesteld met 5 activiteiten waarmee je jezelf bezig kan houden in sociale isolatie. 

1. Volg het nieuws

Heb je de laatste cijfers uit Indonesië al gehoord? Heftig man. Gelukkig neemt het aantal ziekenhuisopnames vergeleken met de dagen daarvoor af in Italië. Sprankjes hoop. Er komt trouwens een onderzoek naar een coronahotspot in Gangelt, Duitsland. Belangrijk om bij te houden. Straks geeft de premier van Panama trouwens een persconferentie, dus nog even Spaans leren.

2. Een taal leren

Dit probeer ik zelf: als je goed bent met taal en genoeg zelfdiscipline hebt, probeer dan via gratis online clients als Duolingo of Memrise een nieuwe taal te leren, of een taal die je wilt verbeteren bij te spijkeren. Nuttig als je straks uit de isolatie komt en tegen al je DWARSe vrienden op de borrel kan opscheppen over het feit dat je de speech van Nikita Chroesjtsjov over destalinisatie in 1956 vloeiend kon verstaan na een weekje Duolingo ​Pусский. En je kan z’n naam spellen.

3. Ga tuinieren

Disclaimer: dit is niet van toepassing als je geen tuin hebt (als je ouders wel een tuin hebben en je bent al uit huis, overweeg dan of je je ouders een paar dagen per week/maand uit kan staan om tenminste nog een beetje buiten te komen). Tuinieren is lekker rustgevend en er is niets bevredigender dan een mooi perkje met verschillende soorten bloemen en kleurtjes. Vermijd wel de drukte bij de bouw- en tuincentra. Als je na het tuinieren klaar bent kun je lekker uitru- wat zijn dat? Vieze handen? Gatverdamme man. Wassen, nu. 20 seconden. Smeerlap.

4. Kijk alle seizoenen van Rail Away

Rail Away is een absoluut hoogtepunt op de Nederlandse televisie: een cameraploeg volgt een treinreis, zowel met luchtbeelden als in de trein zelf en langs het traject. Ondertussen vertelt een zachte, ontspannen voice-over over de hoogtepunten van het tracé en alle feitjes waar de gemiddelde DWARSe spoorfetisjist helemaal warm van wordt. Tip: ​de aflevering over de Zweedse Inlandsbanan​, een traject waar de reizigers absoluut niks tegenkomen tussen Sorsele en Galliväre en er absoluut niks te doen is. Maar er is wel een hond aan boord. En halverwege wordt met de hele trein gedineerd bij een restaurant langs het spoor.

5. Begin een podcast.

Dit heeft mij enorm geholpen. Het is heel simpel: wees pretentieus genoeg om te denken dat je interessant bent en mensen naar je willen luisteren, koop een microfoon van honderden euro’s, stuur je declaratie naar de penningmeester van DWARS en begin met opnemen! Het is in deze tijd van het jaar vast lastig om goede interviews te houden en content te bedenken, maar als je een podcast begint vindt je jezelf waarschijnlijk ook grappig genoeg om zelf een aflevering vol te praten. En anders kan ik je altijd helpen; tips van échte professionals zijn natuurlijk goud waard.

Beluister OverDWARSe Zaken hier.

lees ook

LVolg ons op facebook

L