Bestuurspitches 2024: Jasper voor Raad van Advies

Ook dit jaar heeft OverDWARS informatie verzameld over de kandidaten voor het aankomende DWARSe zomercongres op 8 en 9 juni. Jasper heeft zich gekandideerd voor de Raad van Advies. Met deze vragen hopen we de congresganger een handje te helpen in hun zoektocht naar de ultieme Raad van Advies!

Wat zijn je voornaamwoorden? (voornaamwoorden zijn de woorden die jou omschrijven als mensen over je praten, bijvoorbeeld zij/haar, hij/hem, die/diens, of hen/hun)

Hij/hem.

Hoe jong ben je?

Ik ben 27.

Waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik kom uit Rotterdam, en werk als informatiespecialist voor de Rijksoverheid. Verder heb ik Filosofie gestudeerd, lees en schrijf ik graag, en bezoek ik graag musea en botanische tuinen.

Waarom en wanneer ben je lid geworden van DWARS?

Ik ben eind 2019 lid geworden. Stiekem was ik toen nog een teleurgestelde D66-stemmer die hard op zoek was naar iets beters. Een studiegenoot die actief was bij DWARS heeft me toen aangeraden om eens langs te gaan, en zo is het balletje gaan rollen.

Heb je eerdere ervaring binnen DWARS?

Ik ben een tijd erg actief geweest bij commissie Privacy & Technologie. Daarnaast ben ik sinds begin 2020 actief bij OverDWARS, hierbij groetjes aan de rest van de redactie! Verder ben ik graag aanwezig bij de congressen en sociale activiteiten.

Waarom heb je je kandidaat gesteld?

Ik ben inmiddels 4,5 jaar actief bij DWARS. In die tijd heb ik allerlei inhoudelijke en organisatorische kwesties vanaf de zijlijn meegekregen. Nu wil ik graag zelf een actievere rol spelen. In mijn dagelijkse werk ben ik al een paar jaar bezig met problemen oplossen, waarbij vaak zowel praktische als menselijke factoren een rol spelen. Daarmee heb ik veel relevante ervaring opgedaan, en die zou ik graag inzetten in de Raad van Advies. Ik heb er na een paar drukke werkjaren eindelijk ook goed de tijd voor, en ik zie het als een mooie conclusie van mijn tijd bij DWARS.

Wat voor een rol zou je binnen de Raad van Aadvies op je willen nemen?

Ik ben graag bezig met organisatorische vraagstukken en zet me graag in voor een vereniging die op (middel)lange termijn steeds beter en leuker wordt. Het liefst vertaal ik langetermijnvraagstukken naar een vorm die aansluit bij het dagelijkse werk van het Landelijk Bestuur. Maar als RvA’er moet je je ook weer niet te veel mengen in de invulling van grote taken, dus ik zal vooral zoeken naar punten waar steun en bijsturing wenselijk is.

Verder hopen we natuurlijk dat het minimaal voorkomt, maar in conflictsituaties kan ik een bemiddelende rol spelen.

Heb je een talent of hobby die niet relevant is voor DWARS?

  • Ik heb een uitstekend richtingsgevoel
  • Ik ken heel veel woorden
  • Ik heb één bijziend en één verziend oog (bij nader inzien is dit niet echt een talent of hobby)

Wat is je guilty pleasure?

Tijdens stedentripjes zoek ik graag de meest luxe hotels op om even naar de wc te gaan. Perfecte locaties om je ook gelijk in stijl op te frissen. Wist je dat er in Straatsburg een hotel is waar iedere toiletbezoeker een schoon handdoekje krijgt? Eigenlijk te decadent.

Wat is je beste karaktereigenschap?

Ik ben secuur, mensen vertrouwen er snel op dat ik ze serieus neem en dat ik mijn taken met beleid uitvoer.

Wat is je slechtste karaktereigenschap? (te perfectionistisch mag alleen bij klinische faalangst 😉)

Ik ben soms wat koppig. Soms maar! Daar mogen anderen me natuurlijk op wijzen, maar daar moet ik zelf ook een beetje op letten.

Wat is je leukste herinnering aan DWARS?

Ik wil graag even terugblikken op Wintercongres 2021 in Breda. Dat was een van de weinige grote fysieke activiteiten midden in de corona-ellende, met alle toen geldende maatregelen. Veel mensen hadden elkaar al een lange tijd niet gezien, of hadden nog helemaal geen fysieke evenementen meegemaakt. Ik vind het mooi dat DWARS onder de moeilijke omstandigheden toch zo’n goed evenement heeft gehad. Dat verdient het om nog eens benoemd te worden.

Wat vind je het meest waardevol aan DWARS?

Veel mensen komen uit een leefomgeving waar links-progressieve idealen lang niet altijd gewaardeerd of getolereerd worden. DWARS is een plek waar je trots kunt zijn op die idealen, waar je jezelf kunt ontwikkelen, en waar je het heel gezellig kunt hebben met gelijkgestemden. Ik ben erg blij dat zo’n plek bestaat, en dat we die allemaal gevonden hebben.

Wat vind jij van ons ledenblad OverDWARS?

Leuk, want ik mag al jaren langskomen bij de redactievergaderingen <3 Ik vind het fijn dat DWARS een plek heeft waar mensen hun geschreven werk kunnen delen, of dat nou serieuze of luchtige stof is. Daarnaast ook een shout-out naar de podcast!

Wat is je meest controversiële mening?

Boeken kopen en niet lezen is geen hobby maar verspilling! Ik ben hier zelf overigens ook een beetje schuldig aan en kijk terwijl ik dit schrijf met gepaste schaamte naar mijn boekenkast.

Geef de lezers van dit interview advies!

-Voor saus zijn goede tomaten uit blik superieur aan verse (wel even een ethisch merk zoeken)

-Neem iedere dag een kwartiertje voor jezelf om iets leuks te tekenen/schrijven/knutselen

-Wees niet te kritisch op jezelf!

lees ook

LVolg ons op facebook

L