Bestuurspitches 2024: Deniz voor Raad van Advies

Ook dit jaar heeft OverDWARS informatie verzameld over de kandidaten voor het aankomende DWARSe zomercongres op 8 en 9 juni. Deniz heeft zich gekandideerd voor de Raad van Advies. Met deze vragen hopen we de congresganger een handje te helpen in hun zoektocht naar de ultieme Raad van Advies!

Wat zijn je voornaamwoorden? (voornaamwoorden zijn de woorden die jou omschrijven als mensen over je praten, bijvoorbeeld zij/haar, hij/hem, die/diens, of hen/hun)

Mijn voornaamwoorden zijn zij/haar.

Hoe jong ben je?

Ik ben 21 jaar jong.

Waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik woon momenteel in Rotterdam, maar kom oorspronkelijk uit Den Haag. In het dagelijks leven studeer ik Politicologie aan de UvA en Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de Univeristeit Utrecht. Verder ga ik graag op koffiedates met vrienden!

Waarom en wanneer ben je lid geworden van DWARS?

Ik werd zo’n vier jaar geleden lid van DWARS, omdat ik me graag in wilde zetten voor de verandering die ik in de wereld wilde zien. De groene, paarse en rode idealen van DWARS passen hier perfect bij!

Heb je eerdere ervaring binnen DWARS?

Eerder was ik lid van de Campagnecommissie en de Inclusiecommissie. Verder kunnen jullie mij kennen als bestuurslid Pandbeheer, Ledenwerving en ad-interim Ledenbinding van het vorige bestuur :).

Waarom heb je je kandidaat gesteld?

Ik heb me kandidaat gesteld, omdat ik vanuit een bestuursrol weet hoe belangrijk het is om een goede RvA te hebben. Deze ervaring zou ik mee willen nemen om het komende bestuur te adviseren en ondersteunen!

Wat voor een rol zou je binnen de Raad van Advies op je willen nemen?

Een verbindende rol. Ik hoop bij te kunnen dragen aan goede communicatie. Zowel binnen de RvA als met het bestuur. Het is ook belangrijk dat we elkaar goed leren kennen om goed samen te kunnen werken.

Heb je een talent of hobby die niet relevant is voor DWARS?

Mijn grootste hobby, waar ik ook heel goed in ben, is koffietjes drinken in de zon en heel veel kletsen :).

Wat is je guilty pleasure?

Schoonmaakfilmpjes!! Daar kan ik echt uren naar kijken.

Wat is je beste karaktereigenschap?

Deze heb ik even rondgevraagd en ik kreeg te horen dat ik heel zorgzaam ben!

Wat is je slechtste karaktereigenschap? (te perfectionistisch mag alleen bij klinische faalangst 😉)

Poeh… mijn slechtste karaktereigenschap is dat ik iets te goed ben in dingen tot het laatste moment uitstellen. (Ik schrijf dit ook op de laatst mogelijke avond :’))

Wat is je leukste herinnering aan DWARS?

Mijn leukste herinnering aan DWARS is de uitslagenavond van PvdA-GL voor de Provinciale Staten. Ondanks de enorme winst van de BBB was het zo vreselijk gezellig met alle fijne DWARSers. Ik voelde me toen heel erg gesteund. Alsof we samen in een fijne bubbel zaten.

Wat vind je het meest waardevol aan DWARS?

Ik denk een beetje wat ik hierboven ook omschreef, dat we elkaar, ondanks de politieke situatie in Nederland op dit moment, altijd steunen. Ik haal er heel veel kracht uit om te weten dat er zo veel DWARSers zijn die wel voor een groene, inclusieve en sociale wereld willen strijden. Dat is echt enorm waardevol.

Wat vind jij van ons ledenblad OverDWARS?

Een super tof platform waar voor alle leden iets interessants te lezen of schrijven is. Zelf ben ik vooral fan van de podcast!

Wat is je meest controversiële mening?

Anne Wentink is niet blond.

Geef de lezers van dit interview advies!

In de politieke tijd waar we in zitten is het heel makkelijk om negatief te worden. Het helpt mij dan om me te richten op alle fijne mensen om me heen. Mijn advies is dan ook om je vooral veel te omringen met al je DWARSe vrienden. Pak ze nog eens goed vast of vertel ze dat je blij met ze bent. Dat zijn echt de mensen die alles weer wat positiever kunnen maken!

lees ook

LVolg ons op facebook

L