Bestuurspitches 2023: Geen der Kandidaten voor alle functies

NOOT VAN DE REDACTIE: Dit is een ludiek stuk, dat op een sarcastische manier omgaat met de stemregels op het congres. Bij elke stemming voor personen op het congres moeten de leden namelijk de mogelijkheid hebben om op ‘Geen der Kandidaten’ te stemmen. Deze ‘persoon’ heeft dus in principe altijd kandidaat gestaan bij elke verkiezing binnen DWARS. Luc Goos vroeg zich af hoe de bestuurspitch van ‘Geen der Kandidaten’ er uit zou zien, als diegene echt een persoon zou zijn.

Op het DWARS zomercongres (10 en 11 juni 2023) in Amersfoort (afbeelding hierboven) verkiezen we een nieuw bestuur van de vereniging. Geen der Kandidaten heeft zich gekandideerd voor alle functies, voor zowel de afdelingen en commissies als voor het landelijk bestuur. Er wordt nog uitgezocht of dit mag van de statuten, maar onze secretaris Jeppe is voorzichtig optimistisch. OverDWARS verzamelde wat meer informatie over de kandidaten voor alle functies, om zo de congresganger een handje te helpen in hun zoektocht naar het ultieme bestuurslid.

Wat zijn je voornaamwoorden? (voornaamwoorden zijn de woorden die jou omschrijven als mensen over je praten, bijvoorbeeld zij/haar, hij/hem, die/diens, of hen/hun)

Niets/niemand

Hoe jong ben je?

Als ik dat zeg, komt mijn lidmaatschap in gevaar.

Waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik heb altijd een beetje overal en nergens gewoond, ik voel me niet echt verbonden met één regio of woonplaats. Daardoor voel ik me overal evenveel thuis!

In het dagelijks leven ben ik fulltime bezig met het zoeken naar wat bij me past.

Waarom en wanneer ben je lid geworden van DWARS?

Sinds de oprichting van DWARS (1991, red.) ben ik lid van de vereniging. Ik stond toen zelfs al kandidaat voor alle functies! Ik ben lid geworden omdat ik bij andere politieke jongerenorganisaties moeilijk aan de bak kwam. Vandaar dat ik het hier wilde proberen, maar tot dusver weinig succes.

Heb je eerdere ervaring binnen DWARS?

Helaas niet. De leden hebben me, ondanks mijn ruime sollicitatie-ervaring (2379 keer, red.) nog nooit ingestemd. Ik stond wel eerder kandidaat voor het Landelijk Bestuur, de Commissie Zorg & Welzijn, de Kascommissie Arnhem-Nijmegen in 2016 & 2017, de Zoekcommissie, de Internationale Activiteitencommissie, als Interim-Penningmeester Rotterdam-Rijnmond…

Waarom heb je je kandidaat gesteld?

Ik ben ervan overtuigd dat ik een heel goed bestuurs- en/of commissielid kan zijn! Beloofd!

Waarom blijf je je kandideren?

Ik wil gewoon heel graag een keer ergens bij horen.

Hoe komt het dat je nog nergens bent ingestemd, denk je?

Volgens mij denken mensen dat mijn naam op het stembriefje een grap is. Sommige mensen hebben door hun naam moeite met solliciteren, ik denk dat dat voor mij ook geldt.

Hoe sta jij op de rood/groen-meter?

      

Waarmee ga jij DWARS versterken komend jaar?

Mijn doorzettingsvermogen, ik geef nooit op. Mijn moeder zegt altijd ‘Geen, jij komt er wel!’.

Als je één wet zou mogen invoeren in Nederland, welke zou dit dan zijn?

Dat je na een bepaald aantal sollicitaties gewoon een kans moet krijgen. Uitzichtloos solliciteren is voor niemand leuk.

Wat is je favoriete film?

Let’s Try Again (1934), The Manchurian Candidate (1962), The Perfect Candidate (2019).

Wat is je favoriete maaltijd?

Kies jij maar.

Wat is je leukste herinnering aan DWARS?

Ik vond mijn sollicitatiegesprek voor de Kascommissie van DWARS Brabant in 2006 erg leuk! Ik had bijna het idee dat ik het zou worden.

Wat vind jij van ons ledenblad OverDWARS?

Er zou meer ruimte moeten komen voor de bestuurspitches. Ik sta al sinds 1991 kandidaat voor het Landelijk Bestuur, maar ik mocht nooit een stukje insturen. Hopelijk mag dat vanaf nu wel!

Als je één ding aan DWARS zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Meer commissies, afdelingen en andere onderdelen. Vooral omdat dit zorgt voor meer functies, dus meer kansen voor mensen die écht heel graag eens actief willen worden.

Wat is je meest controversiële mening?

Jarno en Jens zijn als twee ooms op een kringverjaardag die zichzelf heel leuk vinden, maar eigenlijk zijn ze dat niet meer.

Noem twee idolen en twee rivalen.

Ik heb vooral rivalen. Eigenlijk iedereen die ooit wél verkozen is binnen DWARS. In het bijzonder de mensen met meerdere functies, laat ook eens wat voor een ander over! Met je zogenaamde solidariteit.

Wat is het beste compliment dat je ooit gekregen hebt?

De kandidatencommissie zei ooit dat ze het leuk vonden om me weer te zien.

Hoe komen mensen meer over je te weten?

Instagram: Geen_der_Kandidaten
LinkedIn: Geen der Kandidaten
Facebook: Geen der Kandidaten

Heb je nog iets toe te voegen voor de lezers van OverDWARS?

STEM ME NOU ALSJEBLIEFT IN, IK VIND HET NIET MEER LEUK OM AFGEWEZEN TE WORDEN!!1!

NOOT VAN DE REDACTIE: Dit is een ludiek stuk, dat op een sarcastische manier omgaat met de stemregels op het congres. Bij elke stemming voor personen op het congres moeten de leden namelijk de mogelijkheid hebben om op ‘Geen der Kandidaten’ te stemmen. Deze ‘persoon’ heeft dus in principe altijd kandidaat gestaan bij elke verkiezing binnen DWARS. Luc Goos vroeg zich af hoe de bestuurspitch van ‘Geen der Kandidaten’ er uit zou zien, als diegene echt een persoon zou zijn.

lees ook

LVolg ons op facebook

L