Bestuurspitches 2022: Anne voor Algemeen Bestuurslid

Op het DWARS zomercongres (11 en 12 juni 2022) verkiezen we een nieuw bestuur van de vereniging. Anne Wentink heeft zich gekandideerd voor Algemeen Bestuurslid. OverDWARS verzamelde wat meer informatie over de kandidaten voor alle functies, om zo de congresganger een handje te helpen in haar zoektocht naar het ultieme bestuurslid.

 

Hoe jong ben je?

Op dit moment 19, maar op het congres 20!

Waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik heb eigenlijk mijn hele leven in Zutphen gewoond, maar woon nu sinds twee jaar in Den Haag. Hier studeer ik International Studies aan de Universiteit Leiden. ­­Verder ben ik in het dagelijks leven vaak met een boek op het strand te vinden, aan het sporten of nieuwe recepten aan het testen in de keuken.

Waarom en wanneer ben je lid geworden van DWARS?­

Ik ben lid geworden in het begin van 2021. De landelijke verkiezingen kwamen eraan en ik mocht voor het eerst stemmen. Ik wilde graag politiek actief worden en wilde mij al langer aansluiten bij DWARS en GroenLinks. Dit leek mij het perfecte moment en ik ben meteen gaan helpen met campagnevoeren!

Heb je eerdere ervaring binnen DWARS?

Ja! Ik was het afgelopen jaar secretaris van de campagnecommissie, heb mij sporadisch ingezet bij de Commissie Internationaal en ben met DWARS op reis geweest naar Straatsburg en de COP in Schotland 🙂

Hoe sta jij op de rood/groen meter?

Welke verhouding moet er zijn tussen GroenLinks en DWARS?

Wij delen natuurlijk heel veel idealen met GroenLinks en ik denk dat wij samen een sterk team kunnen vormen. Dit lijkt mij vooral heel belangrijk in de aanloop naar de komende verkiezingen. Wel vind ik het van belang dat DWARS ook de ruimte krijgt om kritisch en activistisch te kunnen zijn. Ik geloof dat het nodig is om onze stem te kunnen laten horen, wij zijn immers de generatie van de toekomst!

Wat vind jij de belangrijkste DWARSe thema’s voor het komende jaar?

Ik merk in mijn omgeving dat de mentale gezondheid van jongeren erg achteruit is gegaan tijdens de pandemie. Ik vind het heel belangrijk om dit aan te pakken en te zorgen dat iedereen weer kan genieten van alle leuke dingen die we gemist hebben. Ik zie het dan ook als een uitdaging om het komende jaar oude en nieuwe DWARSers (weer) actief te krijgen bij de vereniging!

Waarom heb je je kandidaat gesteld?

Ik heb bij mijn studie heel veel kennis opgedaan over de politiek, maar wil ook écht mijn stem laten horen. Ik wil mij graag inzetten voor anderen en de wereld een stukje groener, socialer en inclusiever maken. Ik zie een bestuursjaar bij DWARS als een unieke kans om hier meer ervaring in op te doen en mijn idealen te kunnen delen.

Heb je een hobby of talent die niet relevant is voor DWARS?

Ik kan een Rubik’s kubus oplossen in één minuut (maar vraag mij hier alsjeblieft niet naar, want dan krijg ik waarschijnlijk een black-out haha)

Wat is jouw guilty pleasure?

De film Mamma Mia, ik heb deze al minstens 100 keer gekeken en kan het hele script meepraten.

Waarmee ga jij DWARS versterken komend jaar?

Ik ben enorm georganiseerd. Ik zit graag overal bovenop, zodat ik weet wat er speelt en een overzicht kan creëren. Daarnaast ben ik erg gedreven en ga ik vaak direct al enthousiast aan het werk!

Wat is je favoriete spel?

Mario Kart heeft voor altijd een speciaal plekje in mijn hart.

Als je één wet zou mogen invoeren of afschaffen in Nederland, welke zou dit dan zijn?

Hmm lastig om er één te kiezen. Ik zou in ieder geval heel graag de asielprocedure willen verbeteren. Ik vind het verschrikkelijk dat mensen genoodzaakt zijn om te vluchten en hier bij aankomst zo lang in onzekerheid moeten wachten en nog geen toekomst kunnen opbouwen.

Wat is je favoriete kleur?

Lichtblauw

Wat is je favoriete maaltijd?

Dahl

Wat is je favoriete dier?

Eigenlijk alle baby-diertjes: lammetjes, kittens, kalfjes, ganzenkuikens, etc.

Friet of patat?

Frietjes (maar geen friet!)

Heb je nog een sappige roddel?

Ik geloof dat er nog genoeg cranberry sap op het pand staat.

Wat is iets verrassends over jezelf?

Stiekem houd ik heel erg van afwassen (hier ga ik vast spijt van krijgen)

Wat is je leukste herinnering aan DWARS?

Ik vond de klimaatmars in Glasgow echt waanzinnig. Het regende ontzettend hard en iedereen was helemaal doorweekt, maar de sfeer was goed en het was supergaaf om zoveel mensen samen te zien komen om aandacht te vragen voor het klimaat.

Noem twee idolen en twee rivalen.

Idolen: Imane Nadif en Alexandria Ocasio-Cortez

Rivalen: de NS en regen

Wat is het beste compliment dat je ooit gekregen hebt?

Hierbij een recente quote van mijn opa over mijn zelfgebakken brioche: “Prachtige structuur en prima van smaak. Je kunt op voor meesterbakker!”

Hoe komen mensen meer over je te weten?

Ik ben vooral actief op Instagram, dus stuur mij zeker een berichtje! Oh en voeg mij toe op BeReal als je wilt genieten van mijn spontane selfies @annelauren2

Instagram: Annelauren_
LinkedIn: Anne Wentink
Twitter: annelauren6 (eigenlijk niet actief)
Facebook: Anne Wentink (maak ik ook niet actief gebruik van)

Je mag jezelf nog 1 bonusvraag stellen:

Heb je niet al genoeg koffie gehad vandaag?

Heb je nog iets toe te voegen voor de lezers van OverDWARS?

Heel veel liefs en ik hoop jullie te zien op het congres <3

Een afsluitend leuk feitje:

Ik heb een deel van groep 7 en 8 overgeslagen en hierdoor nooit mijn fietsexamen gedaan. Dit verklaart vast waarom ik zo’n hekel heb aan fietsen door Den Haag.

lees ook

LVolg ons op facebook

L