Bestuurspitches 2022: Deniz voor algemeen bestuurslid

Op het DWARS zomercongres (11 en 12 juni 2022) verkiezen we een nieuw bestuur van de vereniging. Deniz heeft zich gekandideerd voor Algemeen Bestuurslid. OverDWARS verzamelde wat meer informatie over de kandidaten voor alle functies, om zo de congresganger een handje te helpen in haar zoektocht naar het ultieme bestuurslid.

 

Hoe jong ben je?

19 jaar.

Waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik kom uit en woon in Den Haag. Momenteel studeer ik in Utrecht, Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Daar ben ik actief binnen de studievereniging. Ook doe ik ballet en spreek ik graag af met vrienden!

Waarom en wanneer ben je lid geworden van DWARS?

In juli 2020 werd ik lid omdat ik graag meer politiek actief wilde worden. Na wat onderzoek was DWARS (en GroenLinks) uiteindelijk de organisatie waar ik mezelf het meest in kon herkennen. Hoewel dit niet geheel een verrassing was :).

Heb je eerdere ervaring binnen DWARS?

Een van mijn eerste ervaringen met en binnen DWARS was bij DWARS101. Dit deed ik een paar maanden nadat ik lid was geworden. Daarna ben ik een tijdje niet zo actief geweest door corona, maar het afgelopen jaar ben ik weer actief geworden, namelijk als lid van de Campagnecommissie. Een goed moment om in te stromen, want het was natuurlijk het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen!

Hoe sta jij op de rood/groen-meter?

Welke verhouding moet er zijn tussen GroenLinks en DWARS?

Ik denk dat het belangrijk is dat we blijven samenwerken en elkaar ondersteunen en dat DWARS hier ook een actieve houding in neemt. Maar DWARS blijft een onafhankelijke organisatie. We moeten dan ook altijd kritisch blijven kijken naar GroenLinks en ze ook aanspreken waar nodig.

Wat vind jij de belangrijkste DWARSe thema’s voor het komende jaar?

Ook het komende DWARS-jaar zijn er weer verkiezingen. Deze verkiezingen zijn onder veel jongeren echter minder bekend. Het zal dan ook een belangrijk thema zijn waar we aandacht aan moeten besteden om jongeren te informeren en activeren. Daarnaast zullen we moeten blijven inzetten op het heractiveren van onze leden na de coronacrisis.

 Waarom heb je je kandidaat gesteld?

Mijn tijd in de Campagnecommissie heeft mij doen inzien hoe fijn ik het vind om me politiek te kunnen inzetten. Ik zou hier dan ook graag nog meer tijd in willen steken en me nog harder willen inzetten voor onze idealen en belangen. Daarnaast sprak de functie van Algemeen Bestuurslid me erg aan doordat het zo’n brede functie is met veel verschillende portefeuilles. Zo zou ik me ook breed in kunnen zetten.

Heb je een hobby of talent die niet relevant is voor DWARS?

Sinds een paar maanden doe ik aan ballet. Iets wat ik al jaren wilde doen, maar nooit eerder had gedurfd. Ben heel blij dat ik het na al die jaren toch ben gaan doen!

Wat is jouw guilty pleasure?

Schoonmaakfilmpjes kijken. Maakt niet uit of het auto’s of huizen, badkamers of keukens zijn, als ze maar van heel vies naar blinkend schoon gaan.

Waarmee ga jij DWARS versterken komend jaar?

Met overzicht en doorzettingsvermogen. Ik heb graag overzicht over situaties en planningen, maar ook in vergaderingen denk ik dat ik kan bijdragen aan het houden van overzicht. Ook heb ik veel doorzettingsvermogen, nu ik hier aan begonnen ben wil ik er ook 100% voor gaan!

Wat is je favoriete spel?

Online via een app poolen met vrienden besteed ik de laatste tijd behoorlijk veel tijd aan, haha. Fysiek vind ik Monopoly een heel leuk spel.

Als je één wet zou mogen invoeren of afschaffen in Nederland, welke zou dit dan zijn?

Hmm, maar één wet kiezen is eigenlijk onmogelijk. Ik zou in elk geval iets kiezen op het gebied van klimaat of gelijkheid.

Wat is je favoriete kleur?

Een diepe kleur groen.

Wat is je favoriete maaltijd?

Nog zo’n lastige vraag.. Ik heb niet echt één maaltijd die er bovenuit springt. Eigenlijk vind ik heel veel dingen heel erg lekker! Lekker Turks eten, of een knapperige groente lasagne, maar ook een kruidige curry zeg ik geen nee tegen!

Wat is je favoriete dier?

Kat!!!

Friet of patat?

Ik ken geen andere plek waar deze discussie zo hevig is als DWARS, haha. Zelf gebruik ik ze door elkaar heen.

Heb je nog een sappige roddel?

Nee, maar als ze er zijn hoor ik ze graag… 🙂

Wat is iets verrassends over jezelf?

Ik kan heel lang planken.

Voor de duidelijkheid, dit is geen uitnodiging 🙂

Wat is je leukste herinnering aan DWARS?

De eerste vergadering van de Campagnecommissie die ik bijwoonde. Dit was voor het eerst sinds Corona dat ik fysiek DWARSers zag. We gingen voor de vergadering samen eten op het DWARS pand. Dit vond ik zo gezellig en zo leuk dat dit me nog altijd is bijgebleven.

Noem twee idolen en twee rivalen.

Idolen: Froukje en Alexandria Ocasia-Cortez

Rivalen: Histamine, daar ben ik allergisch voor en het zit echt overal in, en het geluid van mijn wekker.

Wat is het beste compliment dat je ooit gekregen hebt?

Ik werkte niet lang geleden achter de kassa in de Jumbo en er was een stel dat bij mij aan de kassa stond. Terwijl ik aan het scannen was hoorde ik hem net iets te hard fluisteren dat ie vond dat ik mooi haar had. Een opmerking die ik niet had verwacht, maar mijn dag kon niet meer kapot!

Hoe komen mensen meer over je te weten?

Je kan me bereiken via alles wat hieronder staat, maar je kan me ook op Slack een berichtje sturen! Twitter en Facebook gebruik ik eigenlijk niet, dus de andere twee zijn handiger :).

Instagram: https://www.instagram.com/snieeez/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/deniz-s%C3%B6zeri-40321b21b/
Twitter: https://twitter.com/snieeez
Facebook: https://www.facebook.com/deniz.sozeri.58/

Je mag jezelf nog 1 bonusvraag stellen:

Hoe lang heb je het schrijven van deze antwoorden uitgesteld?

Heb je nog iets toe te voegen voor de lezers van OverDWARS?

Kom vooral naar het congres als je de kans hebt!!

Een afsluitend leuk feitje:

Ik heb mijn snorkeldiploma gehaald, zonder dat ik ooit gesnorkeld heb.

 

lees ook

LVolg ons op facebook

L