Bestuurspitch 2024: Nordin voor Hoofdredacteur

Ook dit jaar heeft OverDWARS informatie verzameld over de kandidaten voor het aankomende DWARSe zomercongres op 8 en 9 juni. Nordin heeft zich gekandideerd voor hoofdredacteur voor OverDWARS. Met deze vragen hopen we de congresganger een handje te helpen in hun zoektocht naar de ultieme hoofdredacteur!

 

Wat zijn je voornaamwoorden? (voornaamwoorden zijn de woorden die jou omschrijven als mensen over je praten, bijvoorbeeld zij/haar, hij/hem, die/diens, of hen/hun)

Hij/hem

 

Hoe jong ben je?

Op het moment van schrijven ben ik 25 jaar oud.

 

Waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik kom oorspronkelijk uit Goes in Zeeland, maar ik woon sinds mijn 17e in Breda. Ik was verhuisd om te gaan studeren, en daar lijk ik nu eindelijk klaar mee te zijn. Ik hoop deze maand mijn master in filosofie af te ronden. Hierbij focus ik op de filosofie van het werk.

 

Waarom en wanneer ben je lid geworden van DWARS?

Ik ben sinds 18 maart 2021 lid van DWARS, de dag na de Tweede Kamerverkiezingen. Ik werd in eerste instantie lid omdat het gratis bij het lidmaatschap van GroenLinks kwam. Eind 2022 werd ik daadwerkelijk actief bij DWARS, nadat ik kandidaat werd voor de Provinciale Statenverkiezingen in Brabant.

 

Heb je eerdere ervaring binnen OverDWARS?

Ik zit nu een jaar bij de redactie. Na het vorige zomercongres ben ik erbij gegaan en na de zomer was ik bij mijn eerste vergadering. Ik heb me bezig gehouden met de DWARS Top 100 en de vormgeving voor het fysieke OverDWARS magazine. Daarnaast heb ik ook nog drie artikelen geschreven en samen met Farah Bijl, Ad Melkert, oud-partijleider van de PvdA, geïnterviewd. Daarnaast ben ik ook bestuurslid Activiteiten, Ledenbinding en -werving bij DWARS Brabant-Zeeland, waar ik veel leuke activiteiten heb mogen organiseren en gesprekken heb mogen voeren met nieuwe leden.

 

Wat vind jij de belangrijkste DWARSe thema’s voor het komende jaar?

Ik denk dat hier onderscheid te maken valt in de thema’s die we goed moeten bespreken en de thema’s waar ik zelf meer aandacht aan zou willen besteden. Binnen de vereniging wordt er bijvoorbeeld veel gesproken over Israël en Palestina en de uitingen van GroenLinks-PvdA hierover. Ik denk dat OverDWARS hier bij uitstek een goed medium voor is. Een platform waar leden kunnen reageren op de actualiteit binnen de politiek en onze moederpartij. De actualiteit is iets waar we vaker aandacht aan zouden moeten besteden. Uiteindelijk is het ook deels aan de leden zelf om dat te doen, maar ik wil de redactie van komend jaar ook wel aansporen om meer erbij aan te haken. Een thema waar ik vanuit mezelf meer aandacht aan wil geven is de arbeidsmarkt. We praten naar mijn idee binnen DWARS te weinig over de kwaliteit van werk, hoogstens over dingen zoals het minimumloon of pensioenen. Er zijn meer onderdelen van werk en de arbeidsmarkt waar we een goede discussie over kunnen voeren, en dat is dan ook een discussie die ik zou willen voeren.

 

Waarom heb je je kandidaat gesteld?

Ik had het heel erg naar mijn zin met de redactie in het afgelopen jaar. De mensen zijn erg gemotiveerd en dat motiveert mij ook. Buiten dat om is het nogal een stap om dan de stap naar hoofdredacteur te zetten. Ik zou dat dan ook niet doen als ik geen ervaring zou meebrengen die ik over kan dragen aan de rest van de redactie. In het verleden heb ik bijvoorbeeld opiniestukken voor het Parool geschreven, en daarbovenop neem ik veel kennis vanuit mijn opleiding Communicatie en Multimedia Design mee. De redactie heeft al veel talent wanneer het op inhoud en schrijven gaat. Jeanine stond bijvoorbeeld op Lowlands met een schrijverscollectief en Manuela is met haar ervaring bij OverDWARS en haar opleiding goed op weg om een top journalist te worden. De specifieke ervaring die ik mee wil brengen is dat van marketing en vormgeving. Dan heb ik het niet alleen over hoe mooi onze social media posts eruit komen te zien. Ik wil iedereen die voor OverDWARS durft te schrijven uitlichten. Zonder hen zou OverDWARS heel anders zijn, dus ik wil hen dat respect geven dat ze verdienen.

 

 

Heb je een talent of hobby die niet relevant is voor OverDWARS?

Ik ben zelf van mening dat alles wat een mens doet relevant is in creatieve uitingen. Maar dat gezegd hebbende, ik ben heel goed in namen onthouden. Ik denk dat ik op het congres minstens de helft van de zaal bij voor- en achternaam zou kunnen noemen. Niet per se een heel nuttig talent, maar het past wel een beetje in mijn filosofie dat iemands naam onthouden wel het minste is wat je kan doen om respect te tonen.

 

Waarmee ga jij OverDWARS versterken komend jaar?

Ik denk graag dat ik OverDWARS niet nog meer kan versterken dan ik nu al doe. Maar ik wil wel meer nadruk leggen op het ontwikkelen van grafische vormgeving skills bij de redactie, maar ook bij DWARS leden die dat leuk vinden. In het verleden, tijdens mijn opleiding Communicatie en Multimedia Design, gaf ik al bijles in programma’s zoals Illustrator, Photoshop en InDesign, en dat zou ik graag weer willen gaan doen. Maar dat wil ik sowieso doen, of ik nou hoofdredacteur wordt of niet. Ik vind het gewoon leuk om mensen iets nieuws bij te leren. In de rol van hoofdredacteur wil ik wel meer één op één feedback geven op ingestuurde artikelen. Ik geloof er sterk in dat je meer leert in een gesprek dan van een feedback formulier bij wijze van spreken. Dus ik wil die tijd ook wel nemen daarvoor. Overigens ook met de redactieleden zelf. Ik wil met ze in gesprek gaan om te kijken of ze nog in bepaalde gebieden beter willen worden, en gebaseerd daarop doelen opstellen en ondersteuning bieden zodat ze die doelen kunnen bereiken.

 

Wat is je beste karaktereigenschap?

Ik hou van mensen. Van wie ze zijn tot hoe ze zich gedragen. Ik hou ervan om ze te zien groeien als persoon, ik hou ervan om naar ze te luisteren. Ik heb het afgelopen jaar achter de kassa gestaan bij de Hornbach en daar heb ik sterk van genoten. Want ik kon luisteren naar de mensen. Ik vroeg naar hun projecten en hoorde enthousiaste verhalen terug. Ik vind niets mooier dan een persoon die met trots of passie over iets in hun eigen leven kan praten.

 

Wat is je slechtste karaktereigenschap? (te perfectionistisch mag alleen bij klinische faalangst 😉)

Ik wil soms te snel gaan. Of het nou komt omdat ik me in een keer ergens compleet in wil onderdompelen, of omdat ik zo veel enthousiasme voor een idee heb dat ik er meteen hard aan ga werken zonder goed vooruit te kijken. Nu is dat vooral een probleem als ik iets in mijn eentje doe, maar dat ik tot 3 uur ‘s nachts wakker blijf doordeweeks omdat ik per se aan een idee wilde werken heeft soms ook effect op andere aspecten van mijn leven.

 

Wat is je leukste herinnering aan (Over)DWARS?

Toen ik aan de redactie bekend mocht maken wie op nummer 1 was geëindigd bij de DWARS Top 100 was wel een erg mooi moment. Vorig jaar was het nog Froukje met Groter Dan Ik die op nummer 1 was beland, met Brabant op nummer 3. Nu was het al wel bekend dat de voorzitter van Brabant-Zeeland mensen aan het bellen was om voor Brabant te stemmen. Maar dat het hem gelukt was om Brabant naar nummer 1 te krijgen, bleef toch wel een shock, en de reactie zal ik dan voor altijd herinneren. Overigens was ik zelf een stuk blijer met het feit dat Aan De Kust van Bløf op nummer 5 eindigde, maar ik verwacht niet dat we dat nummer binnenkort met DWARSers door de straten van Straatsburg gaan zingen 😉

 

Wat vind jij goed aan OverDWARS?

De mensen van de redactie. Zonder hen zou het niet zijn wat het nu is. Toen ik erbij kwam vorig jaar juni was het nog een redelijk klein clubje, maar na de Tweede Kamerverkiezingen explodeerde het enthousiasme. Of het nu Oscar is die met enthousiasme een hele rubriek uitwerkt gebaseerd op een woordgrap *kuch* LoverDWARS *kuch*, Tessa die binnen twee dagen na het idee om recepten in de fysieke OverDWARS op te nemen, tien recepten doorstuurt om te overwegen, Joshua die ondanks lid te zijn van vijfhonderd commissies zich nog even hard inzet voor OverDWARS of Gini die echt super grondig artikelen redigeert. Ik zou iedereen wel willen benoemen, maar dat wordt nogal lang. Zonder hen zou ik het niet eens overwegen om hoofdredacteur te worden. Dus als je mij vraagt wat het beste is aan OverDWARS, dan zijn zij dat.

 

Als je één ding aan OverDWARS zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Ik wil meer fonts en kleuren kunnen gebruiken voor het magazine. Huisstijlbruin is af en toe een leuk kleur, maar zalmroze ofzo zou soms toch wel fijner zijn ter afwisseling van de lichtgrijze of witte achtergrond.

 

 

Wat is je meest controversiële mening?

Slappe frieten zijn af en toe gewoon heel lekker. Slappe frieten met kaassaus zijn flink underrated.

 

Als je een mascotte zou moeten kiezen die niet Guac is, wat voor een dier of fantasiebeest zou je dan mascotte maken?

Het eerste wat me te binnen schiet is de Hydra uit Griekse mythe. Elke keer als er een hoofd afgehakt wordt komen er twee voor terug. Klinkt misschien gek als een mascotte in eerste instantie, het is ook een stuk minder schattig dan Guac. Maar het idee erachter is dat ik hoop dat OverDWARS naar een punt komt dat wanneer er één redactielid weggaat dat er dan al weer twee mensen klaar staan om die plek weer in te willen vullen.

 

(Bonusvraag) Wat is favoriete nummer in de DWARS Top 100?

De aandacht gaat vaak naar de top 10, maar wat lager op de lijst zitten ook een aantal nummers waar ik van hou. Mijn favoriet is dan ook The Worker’s Song. In de Top 100 staat de versie van de Dropkick Murphy’s, wat ook een top versie is, maar het origineel van Dick Gaughan blijft mijn favoriet. Het vertolkt de uitbuiting van de werker erg goed, en is dan ook een inspiratie voor mij als politiek mens.

 

 

 

 

 

lees ook

LVolg ons op facebook

L