Bestuurspitches 2024: Farah voor Algemeen Bestuurslid

Ook dit jaar heeft OverDWARS informatie verzameld over de kandidaten voor het aankomende DWARSe zomercongres op 8 en 9 juni. Farah heeft zich gekandideerd voor Algemeen Bestuurslid van het Landelijk Bestuur. Met deze vragen hopen we de congresganger een handje te helpen in hun zoektocht naar het ultieme bestuur!

 

Wat zijn je voornaamwoorden? (voornaamwoorden zijn de woorden die jou omschrijven als mensen over je praten, bijvoorbeeld zij/haar, hij/hem, die/diens, of hen/hun).

Zij/Haar

 

Hoe jong ben je?

Ik ben 21 jaartjes jong.

 

Waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik woon in de Hoeksche Waard, een klein eilandje onder Rotterdam. In het dagelijks leven studeer ik, ben ik vrij actief bij DWARS en heb ik een bijbaantje in een bakkerij.

 

Waarom en wanneer ben je lid geworden van DWARS?

Ik ben lid geworden in juni 2021 dus bijna 3 jaar geleden, en waarom? Omdat ik altijd al vond dat er verandering moest komen in Nederland en ik me bij GroenLinks daar het beste kon vinden en daardoor heb ik ook DWARS ontdekt. En ik wilde graag echt impact maken en daarom actief worden bij een PJO.

 

Heb je eerdere ervaring binnen DWARS?

Absoluut, ik zit nu in mijn tweede bestuursjaar bij Rotterdam-Rijnmond, ben politiek adviseur op het onderwerp Inclusie, Emancipatie en Diversiteit, ben lid van de Congrescommissie en zit bij OverDWARS.

 

Hoe sta jij op de rood/groen-meter?

Ik ga eigenwijs zijn en ik zeg paars. Er zijn veel problemen in de wereld die vallen onder rode onderwerpen en groene onderwerpen, maar in elk probleem komt ook paars naar voren. Net als zonder groen heb je geen rood en andersom.

 

Wat vind jij de belangrijkste DWARSe thema’s voor het komende jaar?

Met dit nieuwe kabinet zou ik graag willen zeggen dat er oprecht zo veel thema’s belangrijk zijn om ons als vereniging over uit te spreken, zoals veiligheid voor mensen die dit zo hard nodig hebben, het klimaat en zo kan ik nog wel even door gaan.

 

Waarom heb je je kandidaat gesteld?

Ik heb mezelf kandidaat gesteld, omdat ik al zo veel mooie dingen heb mogen leren van deze vereniging en ik wil graag meer leren maar ik wil ook graag terug geven en me inzetten voor DWARS en ik mijn afdelingsbestuur al fantastisch vond (SO naar Rotterdam-Rijnmond) en daarom graag deze uitdaging aan ga!

 

Welke portefeuilles lijken jou het leukste en welke juist helemaal niet?

Boven aan mijn lijstje staan kaderbegeleiding en P&D (participatie en democratie), dit omdat een van mijn sterkste kanten is luisteren naar mensen, wat ze nodig hebben maar ook om te helpen in lastige situaties. Ik denk dat ik daarom in deze portefeuilles dit het beste naar voren naar brengen. Maar ook omdat ik door de CoCo (congrescommissie) heb geleerd hoe leuk het is om congressen te organiseren en hier verantwoordelijk voor te zijn.

Ik heb minder interesse in de politieke portefeuilles en activiteiten.

 

Heb je een talent of hobby die niet relevant is voor DWARS?

Ik ben best wel goed in koken en vind dit stiekem ook echt heel leuk.

 

Wat is je guilty pleasure?

Ik ben echt enorm formule 1 fan!!! En kijk altijd als ik hier tijd voor heb en anders kijk ik het terug.

 

Waarmee ga jij DWARS versterken komend jaar?

Dat ik een mensenmens ben, en ik het leuk vind en energie haal uit om mensen te verbinden en ze te leren kennen.

 

Wat is je beste karaktereigenschap?

Ik stelde deze vraag aan mij moeder, en die gaf als antwoord “je bent een doorzetter”. Ik heb aardig wat meegemaakt in mijn leven en ik ben een aantal keer goed onderuit gegaan maar ik ben altijd weer opgestaan en verder gegaan met de dingen die er voor mij echt toe doen.

 

Wat is je slechtste karaktereigenschap? (te perfectionistisch mag alleen bij klinische faalangst 😉)

Ik ben enorm nieuwsgierig en dit tot het niveau dat ik echt alles wil weten of als mensen hun zin niet af maken ik echt wel chagrijnig word.

 

Als je één wet zou mogen invoeren in Nederland, welke zou dit dan zijn?

Een beter jeugdzorg beleid!!! Er gaat zo veel mis op zon belangrijk onderwerp, kinderen kunnen hier vaak niks aan doen en ze worden slecht geholpen.

 

Wat is je leukste herinnering aan DWARS?

Mijn leukste herinnering jemig, ik heb er zo veel!!! Als ik er dan toch 1 moet kiezen denk ik dat ik ga voor de reis naar Straatsburg.

 

Wat vind jij van ons ledenblad OverDWARS?

Echt fantastisch!!!! (ben ik biased, nee hoor)

 

Als je één ding aan DWARS zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Niet iets wat wij kunnen doen om te veranderen maar ik zou graag willen dat GroenLinks ons serieuzer neemt en meer doet met de dingen die wij te zeggen en wat wij er voor moeten doen om dit te bereiken.

 

Wat is je meest controversiële mening?

De jurk is wit met goud niet zwart met blauw

 

Noem één idool en één rivaal.

Thijme en Thijme  😉

 

Als je een Algemeen Bestuurslid wil worden, moet je heel goed algemeen kunnen zijn. Wat is iets wat jij heel goed algemeen/gemiddeld kan? Zoals wii bowlen.

Ik ben erg algemeen in het vinden van de weg, nu denk je huh? Ik heb het richtingsgevoel van een ei maar vind op een of andere manier wel vaak de weg.

 

Je mag jezelf nog 1 bonusvraag stellen en deze ook beantwoorden.

Wat is je favoriete brug? (SO naar Merlijn)a

Als bestuurslid van RR voel ik me verplicht om de erasmusbrug te zeggen maar ik vind pythonbrug wel cool.

lees ook

LVolg ons op facebook

L