Bestuurspitches 2024: Renzo voor secretaris

Foto Renzo

Ook dit jaar heeft OverDWARS informatie verzameld over de kandidaten voor het aankomende DWARSe zomercongres op 8 en 9 juni. Renzo heeft zich gekandideerd voor secretaris van het Landelijk Bestuur. Met deze vragen hopen we de congresganger een handje te helpen in hun zoektocht naar de ultieme secretaris!

Wat zijn je voornaamwoorden? (voornaamwoorden zijn de woorden die jou omschrijven als mensen over je praten, bijvoorbeeld zij/haar, hij/hem, die/diens, of hen/hun)

Hij/Die

Hoe jong ben je?

Ik ben alweer 21 jaar

Waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben opgegroeid in een dorpje genaamd Avenhorn, maar tegenwoordig woon ik in Hoorn. In het dagelijks leven werk ik als web developer bij een klein bedrijfje in De Goorn.

Waarom en wanneer ben je lid geworden van DWARS?

Om heel eerlijk te zijn vraag ik me best wel eens af hoe het komt dat ik lid ben geworden van DWARS. In mijn omgeving werd er eigenlijk nooit over de politiek gepraat. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 kwam ik in contact met de politiek, en toen ben ik in het najaar beland bij DWARS. Een stap waar ik tot nu toe absoluut geen spijt van heb!

Heb je eerdere ervaring binnen DWARS?

Jazeker, ik ben al sinds het begin van de commissie economie. Dat was echt een fijne manier om binnen te stromen bij DWARS. Vervolgens heb ik een bestuursjaartje gedaan bij het toenmalige DWARS Amsterdam. Daar was het super leuk en leerzaam om te ervaren hoe DWARS en de politiek, voor en achter de schermen werken. Het afgelopen jaar heb ik de eer gehad om voor zowel de commissie economie als de internationale activiteitencommissie secretaris te mogen zijn.

Hiernaast ben ik ook in het afgelopen jaar actief geworden binnen FYEG (de jonge Europese Groenen). Hier heb ik de afgelopen 6 maanden mee mogen helpen met de digitale campagne van FYEG voor de Europese verkiezingen.

Hoe sta jij op de rood/groen-meter?

Ik denk dat ik iets meer aan de rode kant sta. Het rechtvaardige deel is voor mij heel belangrijk. Klimaatbeleid is niks waard als het profijt niet terecht komt bij de werkende klasse.

Wat vind jij de belangrijkste DWARSe thema’s voor het komende jaar?

Ik denk toch wel het tegengaan van het oprukkende nationalisme en fascisme. We kunnen het ons simpelweg niet veroorloven om er niet tegen te strijden.

Waarom heb je je kandidaat gesteld?

Ik draag een warm hart voor de vereniging en draag daarom echt graag bij. En wat is er nou leuker dan nog meer van je leven kwijt zijn aan DWARS???

Wat trekt jou tot de rol van secretaris?

Als trouwe lezer van de notulenspin moet ik natuurlijk zeggen: de notulen. Maar om even serieus te zijn, het bij houden van de website, notulen, nieuwsbrief en andere interne communicatiemiddelen houdt me op een of andere manier altijd wel bezig. Ook hoop ik met mijn ervaringen op het digitale vlak het bestuur en de vereniging vooruit te helpen.

Heb je een talent of hobby die niet relevant is voor DWARS?

Ik weet niet of ik het een hobby zou noemen maar ik besteed echt veel te veel tijd aan het kijken naar Maps. Kijken hoe parken kunnen worden verbeterd, OV lijnen beter kunnen, auto’s de stad uit krijgen, of waar we extra treinstations kunnen plaatsen. Het is echt bijna beschamend hoe vaak ik Maps open heb staan op m’n computer.

Wat is je guilty pleasure?

Als ik een leuk liedje ontdek is de kans groot dat je de komende 2 uur precies hetzelfde liedje keer op keer weer hoort.

Waarmee ga jij DWARS versterken komend jaar?

Ik hoop wat van mijn digitale vaardigheden in te kunnen zetten komend jaar. Daarnaast zal ik het bestuursjaar ingaan met veel energie, passie en strijdlust.

Wat is je beste karaktereigenschap?

Oplossingsgericht. Ik hou er altijd wel van om te denken van wat er wel mogelijk is en hoe we dat dan kunnen bereiken.

Wat is je slechtste karaktereigenschap? (te perfectionistisch mag alleen bij klinische faalangst 😉)

Ik ben dus zo erg geen ochtendmens dat als ik een ochtend om 5 uur op moet. Dat de kans dan groter is dat ik een nacht doorhaal dan dat ik 3 uur ga slapen.

Als je één wet zou mogen invoeren in Nederland, welke zou dit dan zijn?

Dat zal dan waarschijnlijk een hele grote wet zijn die ons in een of andere communistische heilstaat brengt. Maar omdat waarschijnlijk weer niet mag, houden we het wel op een wet die reclame verbied.

Wat is je leukste herinnering aan DWARS?

Dat kan eigenlijk alleen maar de Lange Reis naar Praag zijn. Daar zijn zoveel leuke dingen gebeurd en heb ik zo veel leuke mensen ontmoet. Ik kan iedereen een DWARS reis aanraden. Er gebeuren echt zoveel gare dingen. Fun fact: bij de laatste reis in Straatsburg heb ik het voor elkaar gekregen dat het elektrisch fornuis kortstondig toch met vlammetjes werkte. Oeps.

Wat vind jij van ons ledenblad OverDWARS?

Kijk los van dat ons het leven zuur wordt gemaakt (De commissie economie schrijft te lange stukken) is het best wel een heel leuk ledenblad.

Als je één ding aan DWARS zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Als ik dan een ding moet noemen zou het toch zijn dat we als DWARS best wel wat activistischer mogen worden. Lekker met elkaar de barricades op, wat is er nou leuker?

Wat is je meest controversiële mening?

Ik ben professioneel hummushater. Ik denk dat dat best controversieel is binnen DWARS :))

Noem één idool en één rivaal.

AURORA is echt een idool. Daarnaast moet eigenlijk Gijs mijn rivaal wel zijn op dit moment.

Een secretaris moet natuurlijk veel bijzondere persoonsgegevens verwerken en moet dus veel geheim kunnen houden. Dus wat is één geheim die je heel lang voor je hebt weten te houden maar nu wel mag delen?

Het mooie van bijzondere persoonsgegevens is dat je ze eigenlijk alleen mag delen als het noodzakelijk is. Dus geen geheimen voor jullie. Hihihi

Je mag jezelf nog 1 bonusvraag stellen en deze ook beantwoorden

Wat zijn een aantal boeken die je aanbeveelt?

  1. Loveless, van Alice Oseman. Echt een geweldig boek <3
  2. Het is oorlog maar niemand die het ziet, van Huib Modderkolk. Een mooi inzicht in de gevaren van de digitale wereld.
  3. All That’s Left in the World, Erik J. Brown. Een leuk verhaal over twee jongens die langs de oostkust van de verenigde staten trekken nadat meer dan 99% van de bevolking bezweken was aan een parasiet. (Het is echt veel leuker dan dat dit klinkt)

lees ook

LVolg ons op facebook

L