Nieuws,Vacatures

Solliciteer voor het bestuur!

10 april 2019

 DWARS Limburg gelooft dat diversiteit bijdraagt aan een sterker bestuur en dus een sterkere vereniging. Wij nodigen dan ook iedereen van alle genders, etnische achtergronden, werk- en opleidingstypen, geaardheden en geloofsovertuigingen uit om te solliciteren voor een functie in het bestuur.

Heb jij het naar je zin bij DWARS Limburg en wil je graag meer betekenen voor onze afdeling? Solliciteer dan nu voor een van de bestuursfuncties! Als bestuurslid hou je je bezig met de lokale politiek, zorg je dat onze afdeling in Limburg goed loopt en organiseer je veel leuke activiteiten.

Kijk jij uit naar een bestuursjaar binnen DWARS Limburg? Lees dan hieronder over de verschillende functies en solliciteer door een email te sturen naar limburg@dwars.org met een motivatiebrief. Doe dit uiterlijk op 3 juni 2019. De verkiezingen van het bestuur vinden plaats op de Algemene Afdelingsvergadering op 21 juni 2019.

Bij vragen over de functies kan contact opgenomen worden met het huidige bestuur via limburg@dwars.org.

Bestuursfuncties

Voorzitter
Als voorzitter van DWARS Limburg ben je het gezicht van de afdeling. Je bent verantwoordelijk voor alles dat binnen onze afdeling gebeurt. Daarnaast houd je contact met de plaatselijke GroenLinks afdelingen, het landelijk bestuur van DWARS, andere politieke jongeren organisaties en de media.

Verder zit je de bestuursvergaderingen voor, bedenk je wat belangrijk is en wat er allemaal gedaan moet worden binnen de afdeling. Daarom is het van belang dat je enthousiast bent over DWARS, geïnteresseerd bent in politiek en het leuk vindt om dingen te organiseren.

Secretaris
Als secretaris zijn je belangrijkste taken de communicatie en promotie van DWARS Limburg. Je zorgt dat nieuwe leden welkom worden geheten, je maakt de nieuwsbrief, beheert de sociale mediakanalen en de website.

Daarnaast notuleer je tijdens de bestuursvergaderingen en beheer je het emailaccount. Je houdt de ledenlijst bij en zorgt dat al deze leden op de hoogte zijn van activiteiten en belangrijke zaken die spelen in de afdeling. Je bent goed in dingen regelen en vind het leuk om jezelf met communicatie en sociale media bezig te houden.

Penningmeester & Coördinator Activiteiten
Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor de financiële situatie van de afdeling. Je maakt de jaarlijks begroting, beheert de (nieuwe) bankrekening en je zorgt dat er genoeg financiële middelen zijn om activiteiten te organiseren en nieuwe campagnes op te zetten. Hiernaast houd je contact met de penningmeesters van lokale GroenLinks afdelingen en de penningmeester van het landelijke bestuur van DWARS.

Als coördinator activiteiten is het je taak om alle logistieke en praktische zaken rondom activiteiten te organiseren. Zo regel je soms locaties, beheer je het budget voor activiteiten en denk je mee over welke activiteiten DWARS kan organiseren. Je vindt het leuk om precies bezig te zijn en activiteiten voor DWARS te organiseren.

Algemeen Bestuurslid
Als algemeen bestuurslid kan je je post naar eigen wens invullen. Zo kan je internationaal secretaris zijn, politiek secretaris of juist sociale media manager of campagneleider. In deze post kan je dus je eigen weg vinden en zeker je creativiteit kwijt.
Je vindt het leuk om je voor DWARS in te zetten. Samen met het bestuur kun je jouw functie vormgeven.

 

 

 

Gerelateerd Nieuws

Vacatures

DWARS Limburg zoekt een nieuw bestuur!

Het is zo ver, de vacatures voor een functie in bestuursjaar 2023-2024 staan open! Hieronder vind je…

16 mei 2023
Nieuws

Terugblik

In december hebben we ons 5-jarige bestaan gevierd met een Pubquiz gemaakt door Jol…

26 februari 2023
Vacatures

Commissieleden gezocht!

DWARS Limburg staat op het punt twee commissies nieuw leven in te blazen; de politieke commissie en …

24 januari 2023