Vacatures

Vacature: Voorzitter 2024-2025

09 juli 2024

DWARS LIMBURG ZOEKT EEN NIEUWE VOORZITTER VOOR BESTUURSJAAR 2024-2025

Heb jij het naar je zin bij DWARS en wil je graag meer betekenen voor afdeling Limburg? Solliciteer dan nu voor de functie van voorzitter! Als bestuurslid hou je je bezig met de lokale politiek, zorg je dat onze afdeling in Limburg goed loopt en organiseer je veel leuke activiteiten. 

Wat doet een voorzitter?
Als voorzitter wil je ervoor zorgen dat bestuursleden zich aan hun taken houden en bied je ondersteuning waar nodig. Tevens zorg je ervoor dat de samenwerking soepel loopt, bijvoorbeeld door vergaderingen goed voor te zitten. Ook is het belangrijk om veel te netwerken, intern, met andere afdelingen en het landelijk bestuur. Maar ook extern, zoals met de lokale GroenLinks-afdeling. Bovendien zorgt een voorzitter ervoor dat er voor elk lid of geïnteresseerde een veilige plek binnen DWARS is, dat leden doorstromen in functies en hun weg weten te vinden naar DWARS (landelijk) en eventueel GroenLinks.

Solliciteren?
Je kunt je hiervoor verkiesbaar stellen door kort stukje over jezelf te mailen naar secretaris.limburg@dwars.org met een motivatie waarom het je tof lijkt om je in te zetten voor DWARS Limburg en wie je bent, waarom je geïnteresseerd bent in de functie en wat je plannen/verwachtingen zijn voor het aankomende jaar.

DWARS Limburg gelooft dat diversiteit bijdraagt aan een sterker bestuur en dus een sterkere vereniging. Wij nodigen dan ook iedereen van alle genders, etnische achtergronden, werk- en opleidingstypen, geaardheden en geloofsovertuigingen uit om te solliciteren voor een functie in het bestuur.

Twijfel je nog of dit iets voor jou is?
Wij zoeken een betrokken lid van DWARS die zich graag wil inzetten voor het verspreiden van groene en sociale waarden in de provincie en de rol van jongeren hierin wil versterken. Ook zoeken we naar een persoon die zich vindt in de groene, sociale en vrijzinnige politiek waar DWARS voor staat. Iemand die graag ziet dat ieder mens zichzelf mag en kan zijn en wil dat werk wordt gemaakt van de groeiende ongelijkheid en de klimaatcrisis.

De hoeveelheid ervaring die je hebt, maakt niet uit, er zullen namelijk met jou meer en minder ervaren mensen het bestuur in gaan die je kunnen begeleiden. We zijn van mening dat je leert door vooral te doen en als je ergens tegenaan loopt, contact te zoeken met je bestuursleden. Zo kun je samen ook bouwen aan een open en gezellig bestuur!

Heb jij nog vragen? Stuur dan een mailtje naar secretaris.limburg@dwars.org.