Vacatures

DWARS Limburg zoekt een nieuw bestuur!

16 mei 2023

Het is zo ver, de vacatures voor een functie in bestuursjaar 2023-2024 staan open! Hieronder vind je een korte beschrijving van de functies in het bestuur.

Heb jij het naar je zin bij DWARS en wil je graag meer betekenen voor afdeling Limburg? Solliciteer dan nu voor een van de bestuursfuncties! Als bestuurslid hou je je bezig met de lokale politiek, zorg je dat onze afdeling in Limburg goed loopt en organiseer je veel leuke activiteiten.

DWARS Limburg gelooft dat diversiteit bijdraagt aan een sterker bestuur en dus een sterkere vereniging. Wij nodigen dan ook iedereen van alle genders, etnische achtergronden, werk- en opleidingstypen, geaardheden en geloofsovertuigingen uit om te solliciteren voor een functie in het bestuur.

 

Solliciteren?
Je kunt je hiervoor verkiesbaar stellen door uiterlijk 11 juni 2023 een kort stukje over jezelf te mailen naar secretaris.limburg@dwars.org met een motivatie waarom het je tof lijkt om je in te zetten voor DWARS Limburg en wie je bent, waarom je geïnteresseerd bent in de functie en wat je plannen/verwachtingen zijn voor het aankomende jaar. De benoeming voor het bestuurslidmaatschap is geldig tot de zomer Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van 2024. De benoeming zal plaatsvinden tijdens onze (online) Algemene Afdelingsvergadering op zondag 25 juni 2023. Op de AAV wordt het nieuwe bestuur gekozen, dus houdt deze avond vrij!

Wie ben je?

Je bent een betrokken lid van DWARS (Limburg) die zich graag wil inzetten voor het verspreiden van groene en sociale waarden in de provincie en de rol van jongeren hierin wil versterken. Hierbij maakt de hoeveelheid ervaring die je hebt niet uit, er zullen namelijk met jou meer en minder ervaren mensen het bestuur in gaan die je kunnen begeleiden. We zijn van mening dat je leert door vooral te doen en als je ergens tegenaan loopt, contact te zoeken met je bestuursleden. Zo kun je samen ook bouwen aan een open en gezellig bestuur! Ook zoeken we naar een persoon die zich vindt in de groene, sociale en vrijzinnige politiek waar DWARS voor staat. Iemand die graag ziet dat ieder mens zichzelf mag en kan zijn en wil dat werk wordt gemaakt van de groeiende ongelijkheid en de klimaatcrisis.

Heb jij nog vragen of wil je nog eens met het huidige bestuur praten over hun ervaringen? Je kan je vragen sturen naar limburg@dwars.org

Voorzitter
Als voorzitter wil je ervoor zorgen dat bestuursleden zich aan hun taken houden en bied je ondersteuning waar nodig. Tevens zorg je ervoor dat de samenwerking soepel loopt, bijvoorbeeld door vergaderingen goed voor te zitten. Ook is het belangrijk om veel te netwerken, intern, met andere afdelingen en het landelijk bestuur. Maar ook extern. Het vertegenwoordigen van de
DWARSe belangen is daarnaast mogelijk door lokale vergaderingen van de fractie van GroenLinks bij te wonen en door actief de media op te zoeken. Het is daarbij van belang om richting GroenLinks kritisch te zijn waar nodig, maar ook de samenwerking op te zoeken op de juiste momenten door bijvoorbeeld samen activiteiten te organiseren.

Een voorzitter zorgt dat voor elk lid of geïnteresseerde een veilige plek binnen DWARS is, dat leden doorstromen in functies en hun weg weten te vinden naar DWARS
(landelijk) en eventueel GroenLinks.

 

Secretaris
Als secretaris zorg jij voor de communicatie zowel intern als extern. Je hebt contact met de leden van DWARS (denk aan nieuwsbrieven maar ook direct contact) maar je hebt ook contact met bijvoorbeeld GroenLinks-afdelingen. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het maken van de notulen bij de vergaderingen en je zorgt ervoor dat de ledenbestand up to date is en blijft.
Verder heb je contact met het landelijk bestuur over topics die binnen het bestuur en afdeling spelen. Samengevat ben jij het aanspreekpunt voor zowel het bestuur als de afdeling, je kan dit uitbreiden met onder andere het (mede-)onderhouden van de social media en de website.

Penningmeester
Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor de financiën voor de afdeling. Hierbij kun je concreet denken aan bijvoorbeeld het betalen van locaties en presentjes regelen voor sprekers op evenementen. Aan het begin van het jaar stel je samen met je bestuur een begroting op en deze laat je goedkeuren door het landelijk bestuur en door de leden. Gedurende het jaar erop let jij erop dat het bestuur zich aan de begroting houdt. Verder onderhandel jij met GroenLinks-afdelingen die een bijdrage kunnen leveren aan activiteiten in hun eigen regio. Hierbij word je gecontroleerd
door de kascommissie.

Naast dat je penningmeester bent, ben jij ook bestuurslid. Als bestuurslid krijg jij ook de mogelijkheid om veel eigen projecten te starten. Hierbij kun je concreet denken aan van alles: organiseren van evenementen, deelnemen in een commissie, schrijven van opiniestukken.


Bestuurslid Activiteiten

Als Bestuurslid Activiteiten ben verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten zoals borrels, cursussen, debatten en veel meer. Dit hoeft je niet alleen te doen, het Bestuurslid Activiteiten is namelijk de voorzitter van de Activiteitencommissie. Samen met de leden van de Activiteitencommissie vergader je regelmatig om deze activiteiten voor te bereiden. Jij bent de link tussen de commissie en het bestuur, je zal dus het bestuur op de hoogte houden over de geplande activiteiten.

Bestuurslid Campagne
Als bestuurslid campagne zal je hoofdzakelijk bezig zijn met het organiseren van de campagne binnen de afdeling. Je bent contactpersoon voor de landelijke campagnecommissie en die van de GroenLinks-afdelingen en zorg je dat de campagne binnen de afdeling goed draait. Ook houdt je je bezig met het aansturen van het lokale campagne team. In deze functie kan je dus je eigen weg vinden en zeker je creativiteit kwijt! Traditioneel houdt het Bestuurslid Campagne ook de sociale media en website bij samen met de secretaris.

Bestuurslid Politiek
Ben jij echt van de inhoud en wil je je bezig houden met de Limburgse politiek? Dan is deze functie echt wat voor jou! DWARS Limburg gaat namelijk een politiek programma opstellen en dit moet natuurlijk goed verlopen. Als bestuurslid Politiek heb jij de politieke commissie onder je hoede en koppel je de voortgang van de commissie terug aan het bestuur. Je houdt je bezig met wat er in Limburg allemaal speelt en wat de rol is van DWARS in de politieke arena in Limburg. Dit is een nieuwe functie, en uiteraard zal het bestuur samen met jou kijken hoe deze vervuld gaat worden en je hierin begeleiden.