Verleden & Toekomst van GroenLinks met Bram van Ojik

GroenLinks is in 1990 opgericht als fusie van vier kleinere linkse partijen. Nu gaan er opnieuw stemmen op voor een linkse fusie van GroenLinks en PvdA om een nieuwe, grotere linkse partij te creëren.

Hoe is de fusie in 1990 tot stand gekomen? Wat waren de gedeelde waarden, maar ook de verschillen tussen de CPN, PSP, EVP en PPR? Welke parallellen kunnen worden getrokken tussen de situatie in 1990, en de situatie nu? En hoe ziet de toekomst van links eruit?

We gaan er over in gesprek met Bram van Ojik! Bram was ten tijde van de fusie in 1990 partijvoorzitter van de PPR en dus nauw betrokken bij de geboorte van GroenLinks. Ook was hij de voorganger van Jesse Klaver als fractievoorzitter van GroenLinks en is hij tweede kamerlid. Bram heeft dus een uniek perspectief over het verleden, het heden en de toekomst van GroenLinks. Dus wil jij meer leren over het ontstaan van GroenLinks en je perspectief op de toekomst verbreden? Kom dan langs op 10 maart!

Deze activiteit gaat online plaatsvinden. De link naar de Zoom-meeting wordt gedeeld in de DWARS Groningen groepsapp. Zit je daar (nog) niet in, maar wil je er wel graag bij zijn? Laat dan even je gegevens achter via dit formulier:

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

  • Locatie: Online
  • Afdeling: DWARS Groningen
  • Tijd: 10 March 2021 20:00