Thema-avond Voor14: het minimumloon en waarom het omhoog moet

Nederland is een gigantisch rijk land. Toch zijn er veel Nederlanders die, ondanks dat ze veel uren maken en hard werken, niet rond kunnen komen. Het minimumloon groeit niet mee met de economie, waardoor het inkomen van mensen met een minimumloon de afgelopen 40 jaar 20% minder waard is geworden. Dit terwijl de winsten van grote bedrijven steevast door blijven groeien. Het minimumloon voor een persoon van 22 jaar of ouder is nu maar krap een tientje!

Daar moet natuurlijk verandering in komen, en daarvoor bestaat Voor14. Voor14 is een initiatief van de vakbond FNV om het minimumloon omhoog te krijgen naar 14 euro. Om dit voor elkaar te krijgen worden er binnenkort allerlei acties georganiseerd. En als DWARSers willen wij natuurlijk ons steentje bijdragen.

Daarom komt op woensdag 16 september Endre Tanczos van de FNV ons meer vertellen over Voor14 en het minimumloon, zodat we weten waar we straks actie voor voeren! Daarna gaan we met elkaar in gesprek over dit onderwerp.

Dus wil jij meer weten over het minimumloon, waarom het zo belangrijk is dat het omhoog gaat, en hoe jij zelf mee kan helpen? Kom dan langs op deze thema-avond!

Het maximale aantal inschrijvingen voor deze avond is bereikt! Je kunt je helaas niet meer aanmelden.

 

Wil je meer weten over Voor14? Kijk dan eens op voor14.nl

  • Locatie: GroenLinks-pand Coehoornsingel 87
  • Afdeling: DWARS Groningen
  • Tijd: 16 September 2020 Inloop 19:30, begin 20:00