Thema avond ‘Fair Fashion’

Waar denk jij aan als je een nieuwe broek aanschaft? Waarschijnlijk vind je het belangrijk dat hij lekker zit, er super kek uitziet, en – het liefst – niet te duur is. Maar heb je weleens stilgestaan bij het verhaal dat schuilgaat achter de productie van deze broek?

Duurzame mode wordt gemaakt met respect voor arbeidsomstandigheden, milieu, en dierenwelzijn. De kleding bestaat uit duurzame materialen waarmee gestreefd wordt naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Tegenwoordig wordt duurzame kleding steeds populairder, en komt er steeds meer fair fashion op de markt. Maar welke kleding kunnen we nog kopen? Hoe gaat het er precies aan toe in de huidige kledingindustrie? En wat kunnen we zelf doen? Mariska Helmus van stichting Young & Fair zal met een korte lezing antwoord op jouw vragen proberen te geven. Ook zal ze de documentaire “The True Cost” inleiden, die de arbeidsomstandigheden in de huidige kledingindustrie blootlegt.

Na de documentaire word je uitgenodigd om na te borrelen. Tijdens de borrel is er de mogelijkheid om tweedehands kleding, sieraden, schoenen, en tassen uit te wisselen tijdens onze ruilmarkt. Neem dus vooral je halve kledingkast mee en wie weet komt je met een paar mooie tweedehandsjes thuis!
De avond wordt gehouden op het GroenLinks pand (Coehoornsingel 87). De inloop begint om 19:00u. We gaan van start om 19:30u.

Mariska Helmus is een gastdocent Eerlijke Handel bij Young & Fair, was medeorganisator van het Fair Fashion Festival in Groningen, heeft afgelopen jaar de “sweat shop” in Groningen geleid bij het project Both Sides, en ontwerpt zelf duurzame(re) mode. 

  • Locatie: Coehoornsingel 87
  • Afdeling: DWARS Groningen
  • Tijd: 03 April 2017 19.00