Protest: studenten zijn geen melkkoeien!

Studenten zijn geen melkkoeien! ❌?

Komende vrijdag komen we in actie. Jij ook? Want D66-minister Van Engelshoven heeft besloten dat studenten meer rente moeten gaan betalen op hun studieleningen. Dit kan 5000 euro (!) bovenop je studieschuld kosten. En dit alleen maar omdat de minister haar begroting niet rond krijgt.

Dit pikken wij niet. Studenten zijn geen melkkoeien van de overheid. De minister moet er eerst maar eens voor zorgen dat het geld dat ze beloofd heeft te investeren in de kwaliteit van het onderwijs ook echt daarvoor gebruikt wordt. Studenten staan onder toenemende druk om snel hun studie af te ronden, en een hogere rente verhoogt de werkdruk nog meer. De gevolgen daarvan worden steeds duidelijker: een kwart van de studenten kampt met burn-outklachten.

Studenten pikken dit niet langer! Wij zijn niet de melkkoeien van de overheid. Wij roepen op tot protest: kom vrijdag naar Amsterdam, neem je koeienpak mee en laat van je horen! ?

Wil jij samen met andere DWARSers meereizen naar Amsterdam? We verzamelen om 11:00 uur op perron 2b op Groningen Hoofdstation. Reiskosten kunnen worden gedeclareerd.

  • Locatie: Dam, Amsterdam
  • Afdeling: DWARS Groningen
  • Tijd: 14 September 2018 Trein vanuit Groningen om 11:18, protest om 14:00