Links Lullen: Veganisme

“Positieve verandering: It’s the food, my friend!”

De eiwittransitie is booming business. Say what? Jawel! Bill Gates zegt het zelf: we moeten overgaan naar voedzaam, plantaardig voedsel, dat goed is voor ons en onze aarde.
(https://www.gatesnotes.com/About-Bill-Gates/Future-of-Food)

Deze transitie van dierlijke naar plantaardige eiwitten wordt omarmd door de Verenigde Naties, Albert Heijn, Bonduelle, Hak, Jumbo, het Voedingscentrum, Het Ministerie van Economische Zaken en vele andere invloedrijke spelers. Er is zelfs een Engelse voetbalclub, Forest Green Rovers (https://www.facebook.com/thefootballrepublic/videos/1485933031437367/), die volledig is overgestapt naar plantaardig voedsel. Het draagvlak voor de eiwittransitie in de samenleving is groeiende. Ook het bedrijfsleven ziet de noodzaak om te verduurzamen en de kansen die de eiwittransitie met zich meebrengt. De eiwittransitie lijkt alle ruimte te bieden voor positieve verandering.

Over dit onderwerp zullen we in de toekomst dus vaker horen. Maar wat is er precies aan de hand? Wat houdt die eiwittransitie eigenlijk in en vanwaar al dat enthousiasme eromheen?

Ines Kostic, politicoloog, houdt zich in provincie Noord-Holland bezig met dit dossier en komt er 8 juni over vertellen. Laagdrempelig en interactief.

Nadat we al deze kennis tot ons hebben genomen en allemaal veganist zijn geworden, is er zoals gebruikelijk ruimte voor discussie met interessante stellingen onder het genot van GRATIS BIER.

De avond start om 20.00 aan de Haddingestraat 10, de deuren openen om 19.30.

  • Locatie: Haddingestraat 10, Groningen
  • Afdeling: DWARS Groningen
  • Tijd: 08 June 2017 19:30