In gesprek met Willem Jebbink over het recht op demonstreren

De wereld is in oproer. Black Lives Matter, anti-lockdownprotesten, demonstrerende Trump-aanghangers, Navalny-aanhangers en Poolse pro-abortusrechtdemonstranten zijn maar een paar voorbeelden van de vele demonstraties die het afgelopen jaar in het nieuws zijn geweest.

Mensen die het niet eens zijn met demonstranten vinden, zeker tijdens de pandemie, soms dat deze demonstraties verboden zouden moeten worden. Maar mag het recht op demonstraties ingeperkt worden met het oog op veiligheid of volksgezondheid?

Willem Jebbink is een bekende advocaat die een expert is op het gebied van vrijheid van meningsuiting en het demonstratierecht. Zo publiceerde hij onlangs dit stuk in de Volkskrant waarin hij het recht van anti-lockdownprotestanten om te demonstreren verdedigde.

We gaan op 24 februari met hem in gesprek over dit onderwerp. Hij zal vertellen over de grondslagen van de demonstratievrijheid,  de mogelijkheid tot beperking hiervan, en hoe dit in de praktijk wordt ingevuld. Daarna gaan we met elkaar in discussie over dit actuele onderwerp.

De avond zal plaatsvinden via Zoom. De link naar de Zoom-meeting wordt op 24 februari in de DWARS Groningen groepsapp gedeeld. Zit jij hier nog niet in, maar wil je er wel graag bij zijn? Laat dan even je gegevens achter in dit formulier, en we sturen je de link op de dag van de activiteit op:

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

  • Locatie: Online
  • Afdeling: DWARS Groningen
  • Tijd: 24 February 2021 20:00