Fakkeloptocht 2017

De gaswinning in provincie Groningen zorgt voor aardbevingen en bodemdaling. De schade aan onder andere woningen, scholen, monumenten die hierbij komt kijken, brengt de veiligheid van de Groningers in het geding. Lichamelijke en psychische klachten komen hierdoor veelvuldig voor onder de bewoners. Daarnaast is de gaswinning niet alleen vervuilend, maar is de voorraad ook eindig, en moeten we snel investeren in duurzame energie.

Voor het derde jaar op rij wordt er door de Groninger Bodem Beweging (GBB) en Milieudefensie een fakkeloptocht georganiseerd door de binnenstad van Groningen. Met deze protestoptocht willen ze de lijsttrekkers, die op 8 februari debatteren in Groningen, nog eens duidelijk maken dat het roer om moet. Het nieuwste winningsbesluit dat voor vijf jaar is vastgelegd door het Ministerie van Economische Zaken geeft Groningen volgens Milieudefensie en GBB geen toekomst. Laten we onze solidariteit tonen, en onze stem laten horen door gezamenlijk mee te lopen met de fakkeloptocht!

Wanneer? 7 februari 2017 tussen 19:30 en 22:00
Waar? Vismarkt Groningen
Hoe? De organisatie roept op om partijvlaggen en -logos bij voorkeur thuis te laten, en om iets met de Groningse vlag of iets anders specifiek Gronings mee te nemen.
Bijzonderheden: Freek de Jonge en de burgemeesters uit de provincie zullen ook van de partij zijn.

  • Locatie: Vismarkt, Groningen
  • Afdeling: DWARS Groningen
  • Tijd: 07 February 2017 19:30