Excursie algenkwekerij

“Hee, dit evenement heb ik al eens zien voorbijkomen,” denk je misschien. En dat klopt. Twee weken geleden organiseerden we al een excursie naar de Eemshaven, maar door het treinongeval bij Winsum kon die helaas niet doorgaan. Vandaar dat we nu een tweede poging wagen.

Het woord “Eemshaven” roept bij veel DWARS’ers beelden op van zwarte rookpluimen afkomstig uit kolencentrales. Het zal voor velen van ons dus ook een grote verrassing zijn om te horen dat er in de Eemshaven momenteel grote stappen worden gezet op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf Omega Green heeft daar namelijk onlangs een proeffabriek voor algenteelt geopend. De algen worden gevoed met CO2 uit de Eemscentrale en hebben talloze toepassingen: van vleesvervanger tot biobrandstof. Zulke grootschalige innovatie zo dicht bij huis maak je natuurlijk niet vaak mee. Daarom grijpen we deze kans aan en gaan we vrijdag 9 december op excursie naar de algenkwekerij!

We verzamelen om 10:00 uur op het Centraal Station in Groningen. Vandaar nemen we de trein van 10:22 naar Roodeschool. Mensen met een week-OV reizen op dat tijdstip gratis, mensen met een weekend-OV betalen €4,40.* Neem dus in ieder geval je OV-kaart mee! Omdat er vanaf Roodeschool geen bussen naar de Eemshaven rijden, moeten we onze fietsen meenemen in de trein. Een dagkaart voor een fiets kost €6,10* en is ook geldig voor op de terugweg. Vanaf Roodeschool zijn we binnen een halfuurtje in de Eemshaven. Naar verwacht zijn we tussen 16:00 en 17:00 uur weer terug in Groningen. Op de terugweg reizen zowel mensen met een week-OV als mensen met een weekend-OV gratis.

Ben je erbij? Geef je dan even op door een mailtje te sturen naar secretaris.groningen@dwars.org.

Dus, nog even kort samengevat:

Wat: rondleiding algenkwekerij Omega Green.
Waar: verzamelen op het Centraal Station in Groningen om 10:00 uur.
Wanneer: vrijdag 9 december.
Meenemen: OV-kaart, fiets, €6,10 voor een dagkaart voor de fiets, €4,40 voor de treinreis naar Roodeschool (geldt alleen voor mensen met een weekend-OV).

*DWARS-leden kunnen dit bedrag declareren bij DWARS landelijk. Neem hiervoor contact op met de penningmeester van DWARS Groningen (penningmeester.groningen@dwars.org).

  • Locatie: Robbenplaatweg 17, Eemshaven
  • Afdeling: DWARS Groningen
  • Tijd: 09 December 2016