DWARS Groningen x Wanda de Kanter

Op 9 juni gaat DWARS Groningen in gesprek met activiste en lobbyiste Wanda de Kanter. De Kanter is een longarts die gestopt is met werken in het ziekenhuis om zich helemaal te focussen op activisme voor een rookvrije samenleving. Ze probeert vooral te voorkomen dat jongeren beginnen met roken en doet dit door te lobbyen bij overheid, rechtszaken aan te spannen tegen tabaksindustrie en boeken te schrijven over dit onderwerp. Ook was ze betrokken bij het oprichten van de politieke partij NLBeter, hoewel ze zich daar later weer van heeft teruggetrokken.

De Kanter komt vertellen over de oorzaken en gevolgen van tabaksverslaving, de impact die dit heeft op de gezondheidskloof en het milieu. De tabaksindustrie veroorzaakt namelijk veel vervuiling in bijvoorbeeld de oceaan, en is niet vrij van kinderarbeid. Daarnaast zal ze vertellen over haar werk als lobbyist en over de rechtszaken tegen de tabaksindustrie.

Dus wil jij meer leren over dit grote maatschappelijke probleem? Wees erbij op 9 juni!

De link naar deze online activiteit wordt op 9 juni in de DWARS Groningen groepschat gedeeld. Zit je daar niet in, maar wil je wel graag de link ontvangen? Laat hier even je gegevens achter:

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

  • Locatie: Online
  • Afdeling: DWARS Groningen
  • Tijd: 09 June 2021 20:00