Crash Course Politieke Ideologie met dr. Titus Stahl

Kapitalisme, liberalisme, socialisme, feminisme, marxisme?

Rond de verkiezingen komen er een heleboel “ismen” voorbij, in discussies en in de media. Veel politieke partijen hangen een bepaalde ideologie aan. Maar wat betekenen deze woorden eigenlijk? Wat zijn nou precies de argumenten, waarop partijen hun idealen baseren?

Op 13 januari komt dr. Titus Stahl, hoogleraar Politieke Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen, een crash course politieke ideologieƫn geven.

We gaan het onder andere hebben over wat het kapitalisme nou precies is en waarom sommigen er fan van zijn, en anderen juist fel tegenstander; over wat “links” zijn nou eigenlijk betekent en over hoe het beleid van hedendaagse partijen gevormd worden door al deze theorieĆ«n. Alles op een manier die voor iedereen begrijpelijk is!

Dus wil jij je politieke know-how voor de verkiezingen een boost geven en je idealen nog beter kunnen verdedigen? Kom langs op 13 januari!

De avond gaat online plaatsvinden via Zoom. De link hiervoor zal gedeeld worden via de DWARS Groningen groepsapp. Zit jij hier nog niet in, maar wil je de link wel ontvangen? Laat dan je gegevens achter in dit formulier:

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

  • Locatie: Online
  • Afdeling: DWARS Groningen
  • Tijd: 13 January 2021 20:00