Bomen oogsten met Youth For Climate Adaptation

De natuur produceert ieder jaar een overdaad aan jonge bomen en struiken. Iedere eik, beuk, meidoorn, wilg etc. produceert jaarlijks duizenden zaailingen. Deze hebben een belangrijke functie: ze worden gegeten door wilde dieren en insecten, sommigen overleven en zijn de nieuwe generatie bomen en struiken. Maar de meesten halen het niet. Ze sterven af en vergaan en dragen op die manier bij aan de biotoop, of ze worden verwijderd en versnipperd als onderdeel van regulier natuurbeheer.

Daarom gaan we op zaterdag 6 november samen met Youth for Climate Adaptation zaailingen oogsten! Dit keer doen we dat in het Stadspark (Concourslaan 1) in Groningen. We starten om 09.30 uur en eindigen om 15.00 uur.

Het is een actie van Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda om komende winter 1 miljoen bomen gratis weg te geven.

Je schep wordt voor je geregeld, als je je hebt aangemeld. Verder is het handig om warme kleding mee te nemen die ook vies mag worden en je laarzen en tuinhandschoenen aan te doen. Vergeet ook niet je lunch mee te nemen!

Aanmelden kan via deze pagina. Hopelijk tot zaterdag!

  • Locatie: Stadspark, Concourslaan 1
  • Afdeling: DWARS Groningen
  • Tijd: 06 November 2021 9:30