Armoede in Groningen: de deurwaarder aan het woord!

Groningen staat bekend om haar uitgestrekte weilanden, FC Groningen en natuurlijk om zijn beroemde studentenstad. Alleen staat de provincie Groningen ook bekend om haar armoede. Veel Groningse kinderen groeien op in armoede en steeds meer werknemers verliezen hun baan door krimp in de regio.

Het gaat hier dus meestal om schrijnende verhalen. De deurwaarder heeft als verantwoordelijkheid om openstaande rekeningen te innen van mensen die vaak al veel schulden hebben, met als gevolg dat de schulden nog hoger worden en de situatie nog uitzichtlozer wordt. De relatie tussen de wanbetaler en de deurwaarder mag dan ook wel als ‘ingewikkeld’ worden bestempeld .

Als nieuw DWARS-bestuur wilden we aftrappen met dit interessante onderwerp en daarom hebben wij de algemeen directeur van Bos Incasso uitgenodigd om te komen spreken over de deurwaarderspraktijk en armoede in Groningen. Hoe ziet hij het armoedeprobleem? Wat is zijn visie op de samenwerking tussen debiteur en deurwaarder? Ligt de schuld altijd bij de debiteur? Of wordt de armoedeproblematiek soms juist door de deurwaarder verergerd?

Wil jij ook antwoorden op deze prangende vragen? Kom dan langs bij deze interessante avond! De deuren gaan om 19.30 open en we beginnen om 20.00 uur. De avond zal rond 21.30/22.00 afgelopen zijn. Hopelijk zien we je dan!

  • Locatie: Coehoornsingel 87
  • Afdeling: DWARS Groningen
  • Tijd: 28 June 2017 20:00 - 22:00