vacatures

DWARS Groningen zoekt secretaris!

04 januari 2024

DWARS Groningen zoekt secretaris! Lijkt het jou leuk om je in te zetten voor onze mooie afdeling en om de rest van het bestuur te helpen? Solliciteer dan nu!

Als bestuurslid van DWARS Groningen organiseer je onder andere interessante lezingen, gezellige spelletjesavonden, belangrijke maatschappelijke acties en nog veel meer. Op deze manier kun je je heel goed inhoudelijk verdiepen in de politiek, maar je maakt ook heel veel gezelligheid mee! Verder is het een goede manier om jezelf te ontwikkelen en om bestuurservaring op te doen.

Je kunt solliciteren door je CV en een motivatiebrief te sturen naar kandidatencommissie.groningen@dwars.org. De deadline hiervoor is 11 februari 2024.

In de tekst hieronder staat wat meer informatie over de inhoud van de functie als secretaris. Om te kijken of dit bij jou past!

De nieuwe secretaris zal op de algemene afdelingsvergadering in maart worden verkozen.
Heb je nog vragen? Stuur dan gerust een berichtje naar een van de huidige bestuursleden.
Ook kan je op 16 januari aansluiten bij de open bestuursvergadering om te ontdekken of het bestuursleven iets voor jou lijkt 😀

Diversiteit draagt bij aan de kracht van een organisatie. DWARS moedigt daarom iedereen* aan om te reageren op onze vacatures. 

* Met iedereen bedoelen we: mensen van alle genders, etnische en culturele achtergronden, werk- en opleidingstypen, en met of zonder beperking. Ook maken je seksuele oriëntatie of geloof niet uit.

Secretaris
De secretaris is verantwoordelijk voor de zaken die te maken hebben met administratie en communicatie van de afdeling. Je zorgt als secretaris voor de formele communicatie tussen het bestuur en de leden. De secretaris beheert daarom het contact via de nieuwsbrief, sociale media, WhatsApp, de mail en de website. Je zorgt ervoor dat de statuten en het reglement worden nageleefd door het bestuur en maakt notulen (aantekeningen) tijdens vergaderingen. Ook is de secretaris verantwoordelijk voor het bijhouden van de administratie bij bijvoorbeeld het in- en uitschrijven van
nieuwe leden. Het is belangrijk voor de functie als secretaris dat de persoon beschikt over goede en begrijpelijke schrijfvaardigheden. Daarnaast is ervaring met het gebruik van sociale media en het beheren van een website een voordeel. De secretaris heeft voortdurend veel kleine taken waardoor de secretaris flexibel moet zijn met wanneer deze persoon tijd aan DWARS kan besteden. De functie kost
ongeveer 10 tot 15 uur per week.