vacatures

DWARS groningen zoekt een bestuurslid!

19 december 2022

DWARS Groningen is opzoek naar een extra bestuurslid! Lijkt het jou leuk om je in te zetten voor onze mooie afdeling? Solliciteer dan nu!

Als bestuurslid van DWARS Groningen organiseer je onder andere interessante lezingen, gezellige borrels en belangrijke maatschappelijke acties. Op deze manier kun je je heel goed inhoudelijk verdiepen in de politiek, maar je maakt ook heel veel gezelligheid mee! Verder is het een goede manier om jezelf te ontwikkelen en relevante bestuurservaring op te doen.

Je kunt solliciteren door je CV en een motivatiebrief te sturen naar kandidatencommissie.groningen@dwars.org. De deadline hiervoor is 11 januari 2022. De functie die openstaat is de functie ‘organisatie en leden’ In de tekst hieronder staat wat meer informatie over de inhoud van de functie.
De nieuwe bestuursleden zullen op de algemene afdelingsvergadering aan het eind van janurari worden verkozen.

Diversiteit draagt bij aan de kracht van een organisatie. DWARS moedigt daarom iedereen* aan om te reageren op onze vacatures. 

* Met iedereen bedoelen we: mensen van alle genders, etnische en culturele achtergronden, werk- en opleidingstypen, en met of zonder beperking. Ook maken je seksuele oriëntatie of geloof niet uit.

Heb je nog vragen? Stuur dan gerust een berichtje naar een van de huidige bestuursleden.

Organisatie en Leden
Als bestuurslid Organisatie en Leden ben je de verbinding tussen de leden en commissies en het bestuur. Bij deze functie heb je veel contact met de actieve leden van de afdeling. Je zorgt
voor een goede relatie tussen de commissies en het bestuur. Je overlegt met het bestuur over de plannen van de commissies en geeft aan de leden het advies van het bestuur door. Daarnaast probeer je de commissies vol energie te houden en nieuwe leden te zoeken voor de commissies. Als bestuurslid Organisatie en Leden ben je bij de vergaderingen van commissies, maar je kan er ook voor kiezen om commissies uit handen te geven aan andere bestuursleden. Het is belangrijk dat je, ondanks dat je commissies uit kan geven aan andere bestuursleden, je het overzicht over de commissies blijft houden. Op dit moment hebben we de GezelCie, de Redactie en de PolitiCie en de werkgroepen voor grote activiteiten. Voor deze functie is het belangrijk dat je makkelijk met mensen om kan gaan omdat je veel contact hebt met actieve leden. Daarnaast is het belangrijk dat dit bestuurslid zelfverzekerd is bij het zoeken van nieuwe leden voor de commissies. Je hebt oog voor DWARSe kernwaarden als inclusie en diversiteit, en doet je best om er voor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt bij DWARS.  Verder is het belangrijk dat het bestuurslid Organisatie en Leden enthousiast is, omdat dit leden in commissies ook enthousiast maakt. Deze functie kost ongeveer 10 tot 15 uur per week.