DWARS in Debat

10 vragen om te stellen aan je (Valentijns)date

08 februari 2020

Er hangt een gezellige sfeer op de DWARS-avond die in het teken staat van lentekriebels. De leden kunnen zichzelf vanavond van hun beste kant laten zien tijdens een avondje speeddaten. Ongemakkelijke stiltes vallen er niet, want op de tafels liggen kaartjes met vragen die je aan elkaar kunt stellen. De volgende tien vragen (en een aantal leuke antwoorden van DWARSers) willen we graag met je delen, zodat ook jij je date door kan komen met genoeg gespreksstof:

 

  1. Welk kledingstuk zal men jou nooit zien dragen?

Om te beginnen even een luchtige vraag. Een lekker koetjes-en-kalfjes-onderwerp. Een DWARSer antwoordt dat hij een monochroom joggingpak niet zou dragen. Er wordt gelachen. Het ijs is gebroken.

  1. Wat is het perfecte huwelijksaanzoek?

Een handige vraag, want zo kun je er meteen achter komen of jullie hetzelfde beeld hebben over het huwelijk. Daarnaast weet je precies wat de ander leuk vindt, dus mocht de date nou zodanig succesvol zijn dat jullie voor altijd samen blijven, weet je al precies hoe het ideale aanzoek van je partner eruit ziet! Superhandig. Op de DWARS-avond zegt menig lid: “niet”. Domper.

  1. Waar kun je jou voor wakker maken?

Deze vraag lijkt nog best oppervlakkig, maar tijdens de DWARS-avond blijkt dat het antwoord toch veelzeggender kan zijn dan je zou denken. Zo zijn er DWARSers die je al wakker mag maken voor chocolade, maar ook DWARSers die aangeven dat ze het liefst nergens voor wakker willen worden gemaakt. Meerdere keren wordt “seks” als antwoord gegeven. Zo bouwt de spanning zich langzaam op.

  1. Wie is je celebrity crush?

Dromen mag altijd toch? Het is leuk om je crushes uit te wisselen en het biedt inzicht in hoe de ander in elkaar zit. Mijn celebrity crush is overigens Emma Watson. Ik heb meerdere keren geprobeerd om haar een casual berichtje te sturen, maar dat eindigde meestal toch in een huwelijksaanzoek.

  1. Wat wilde je vroeger worden?

Het is bijzonder hoe gezichten veranderen wanneer deze vraag gesteld wordt. Alsof je een glimp op mag vangen van hoe ze waren als kind. DWARSers geven diverse antwoorden; van striptekenaar tot minister-president.

  1. Waar word je chagrijnig van?

Als je je date goed wilt leren kennen, moet je deze vraag stellen. De onbevangenheid van vraag vijf slaat dan waarschijnlijk onmiddellijk om. DWARSers laten graag horen waar ze het niet mee eens zijn. Kortzichtige berichtjes op Facebook bijvoorbeeld, maar ook iets simpels als een verplicht familie-etentje.

  1. Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Dit is een leuke vraag om aan je date te stellen. Het zegt veel over een persoon hoe hierop wordt gereageerd. Tijdens het speeddaten valt bijvoorbeeld op dat er mensen zijn die niets aan zichzelf zouden willen veranderen en mensen die meteen eigenschappen van zichzelf noemen waar ze graag iets aan zouden willen doen. Een DWARSer geeft aan dat hij wel zes armen zou willen hebben. Dat lijkt hem wel efficiënt.

  1. Wie zou jou mogen spelen in een film over je leven?

Ik reageer meteen met Emma Watson, zie ook mijn antwoord op vraag nummer vier. Denkend er zo vanaf te zijn, komt mijn speeddate met een vervolgvraag: “welke tip zou je haar geven om de rol zo overtuigend mogelijk neer te kunnen zetten?” Deze onverwachte twist zorgt ervoor dat ik gedwongen word om mezelf echt even te laten zien. Ik zou hem zeker aanraden voor een eerste date.

  1. Als je een dier zou zijn, wat voor dier zou je dan zijn?

Let op, het gaat er dus niet om wat voor dierenleven je zelf het fijnst zou vinden. Welk dier past bij jouw persoonlijkheid? Als je al een tijdje met iemand aan het daten bent, kun je de vraag ook voor elkaar beantwoorden. Een DWARSer geeft aan dat hij mij wel een beetje op een kameleon vindt lijken. Dat vind ik een beetje confronterend. Ik bestempel op mijn beurt een DWARSer tot otter.

  1. Wat vind je aantrekkelijk aan mensen?

Het is misschien een gedurfde vraag om te stellen op een date, want als blijkt dat jij hier helemaal niet aan voldoet, kan dat de avond misschien wel een beetje bederven. Toch is het ook wel handig om te weten, zodat je elkaars tijd niet aan het verspillen bent. DWARSers antwoorden divers, maar gaan meer in op karaktereigenschappen dan op uiterlijk. Zelfverzekerdheid, enthousiasme en open-minded zijn worden als antwoorden genoemd.

De avond is succesvol. Vanavond waren het geen romantische dates, maar konden de DWARSers elkaar gewoon wat beter leren kennen. Bovendien heeft iedereen weer genoeg inspiratie opgedaan om avonden mee vol te kunnen praten. Over een week is het Valentijnsdag! Als je dan ook een leuke date hebt, ben je er nu helemaal klaar voor. Veel plezier.

Door Like Veeman

 

Gerelateerd Nieuws

DWARS in Debat

Snuffelen met Floris door de verkiezingsprogramma’s van D66, SP en GroenLinks

Geschreven door Floris Drent

Introductie

Woensdag 17 maart 2021 komen de volgende Tweede …

12 november 2020
DWARS in Debat

Vul je zwembad niet met de Drentsche Aa

“Kraanwater is er altijd. Mensen vergeten het, maar het is zo’n luxeproduct.” – Tabitha Pett…

02 juni 2020
DWARS in Debat

DWARSe Boekbespreking: De Meeste Mensen Deugen

13 Mei had DWARS Groningen een online boekbespreking. Vooraf werd er gestemd over welk boek we samen…

26 mei 2020