(ingevulde) Vacature

Vacatures voor de AAV

28 september 2018

De AAV staat weer op de stoep en dus zijn er weer bestuursvacatures! Deze AAV staan de vacatures voor secretaris, politiek bestuurslid, bestuurslid buitengebied en algemeen bestuurslid open. Hieronder vind je de functieomschrijvingen:

Secretaris (november ‘18 – november ‘19: ca. 6 uur per week)

De secretaris is verantwoordelijk voor de interne communicatie. Hieronder valt verantwoordelijkheid voor de [sociale] media (Facebook, Instagram, website, drive, mail en whatsappgroepen) en de agenda. Hij/zij vindt het leuk om na te denken over vormgeving en gebruik van social media. De secretaris is daarmee een belangrijke spil in (online) promotie. Verder heeft de secretaris beheer over het maken van de maandelijkse nieuwsbrief. Tot slot zorgt zij/hij dat het ledenbestand van de afdeling up-to-date is.

 

Bestuurslid politiek (november ‘18 – november ‘19: ca. 6 uur per week)

Het bestuurslid politiek bezoekt fractie- en bestuursvergaderingen van GroenLinks Arnhem en GroenLinks Nijmegen en communiceert hierover met de rest van het bestuur. Bij deze vergaderingen is het haar/zijn verantwoordelijkheid om het DWARSe standpunt en geluid over te brengen en namens onze doelgroep punten aan te dragen. Zij/hij dient op de hoogte te blijven van lokale politieke ontwikkelingen en de visie van de leden te achterhalen. Hiermee zal het bestuurslid politiek een brug slaan tussen de lokale/provinciale politiek en onze leden. Als laatste is zij/hij verantwoordelijk voor het schrijven van persberichten en het hiervoor contact zoeken met lokale media.

 

Bestuurslid buitengebied (november ’18 – november ’19: ca. 5 uur per week)

Het Bestuurslid Buitengebied houdt zich specifiek bezig met ledenwerving, ledenbinding en het
organiseren van activiteiten in het buitengebied van de afdeling Arnhem-Nijmegen. Hierdoor wordt
leden buiten het kerngebied Arnhem-Nijmegen ook de kans gegeven om aanwezig te zijn bij
activiteiten en actief te worden binnen de afdeling. Hiervoor worden door dit bestuurslid actief
leden benaderd en gestimuleerd door te informeren naar interesses en mogelijkheden. Ook
coördineert het bestuurslid de (nog nieuw te vormen) werkgroepen, waarbinnen actieve leden uit
een regio zich kunnen organiseren en mee kunnen praten. Daarnaast is dit bestuurslid
contactpersoon voor GroenLinks-afdelingen in het buitengebied. Zowel passief als actief wordt
contact met afdelingen gelegd en onderhouden.

 

Bestuurslid algemeen (november ‘18 – juni ‘19: ca. 4 uur per week)

Het algemeen bestuurslid heeft een hybride functie binnen het bestuur. Tot de vaste taken behoren het coördineren van de commissies: het bestuurslid staat daarom in nauw contact met de commissievoorzitters. Daarnaast coördineert het bestuurslid de organisatie van activiteiten binnen de afdeling. Voor een aantal specifieke activiteiten draag dit bestuurslid de eindverantwoordelijkheid, zoals o.a. de coördinatie van de zomertour en het afdelingsweekend. In overleg met overige bestuursleden kan er daarnaast voor gekozen worden om taken over te hevelen naar dit bestuurslid om de urenlast beter te verdelen. Te denken valt hierbij aan beheer van social media, de agenda of de algemene mail.

We zijn voor het komende bestuursjaar op zoek naar twee algemene bestuursleden.

Dus lijkt het jou leuk om één van deze functies te doen? Of wil je er meer over weten? Mail ons dan of stel al je vragen op de functie-interesseavond op 16 oktober!

Om te solliciteren kun je tot en met 26 oktober je motivatiebrief van maximaal 1 A4’tje sturen naar arnhem-nijmegen@dwars.org.

We kijken uit naar jullie sollicitaties!