(ingevulde) Vacature,Nieuwsbericht

Vacature PolCo

11 juli 2022

Vacature PolCo (Politieke Commissie)

Hoe kan een gemeente het woningtekort het beste aanpakken? Hoe zorgen we ervoor dat groene energie opwekking goed geregeld is door de hele provincie heen? En hoe kunnen we jongerenparticipatie verbeteren?

Hou jij je graag bezig met dit soort onderwerpen? Dan ben je meer dan welkom in de politieke commissie van DWARS Gelderland! In de commissie houden we ons bezig met dit soort politieke vraagstukken, met veel ruimte voor discussie. Door goed in een onderwerp te duiken kunnen we tot een goed standpunt komen. Dit kunnen we vervolgens weer vertalen naar bijvoorbeeld een opiniestuk in de krant of een advies aan GroenLinks in gemeenteraden. Als je dus van een beetje discussie houdt maar toch net iets dieper wil ingaan op bepaalde onderwerpen, is de PolCo de plek voor jou!

Los daarvan heeft de politieke commissie ook gezelligheid hoog in het vaandel staan! Als er tijd is, kan een borrel na een vergadering er wel in: wat is politiek immers als het niet een proces van communicatie is? Net als bij elke commissie geldt ook hier dat iedereen zich prettig en welkom moet voelen. Respect voor elkaar en elkaars mening is daarom ook erg belangrijk.

Helemaal enthousiast geworden voor de PolCo? Stuur dan een mailtje naar politiek.gelderland@dwars.org en hopelijk zien we elkaar dan snel!